La Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Castelló organitzen MOU-ME! Festival de Músiques del Menador  El festival tindrà lloc el dissabte 26 de maig, en la plaça Hort dels Corders, des de les 19 hores i amb entrada gratuïta

07/05/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Castelló, amb la col·laboració de Nomepierdoniuna amb motiu del seu 10è aniversari i Cuatroochenta, han organitzat per a dissabte 26 de maig, en la plaça Hort dels Corders de la capital de la Plana, MOU-ME! Festival de Músiques del Menador, un nou esdeveniment musical que reunirà Eli Paperboy Reed meets High & Mighty Brass Band, Sharif, Niña Coyote eta Chico Tornado, Júlia i Dandy Wolf. Des de les 19 hores, i amb entrada gratuïta, el públic que s'acoste a la plaça Hort dels Corders podrà gaudir d'aquestes cinc actuacions musicals de primer nivell que es desenvoluparan de forma ininterrompuda. Un cartell marcat per l'eclecticisme per a barrejar públic de diferents generacions i gustos, del soul al pop passant pel rock i el rap. 

El cap de cartell d'aquest festival serà el cantant nord-americà Eli Paperboy Reed, una de les grans veus del soul contemporani, que en aquesta ocasió actuarà al costat de la High & Mighty Brass Band. Des dels seus aclaparadors inicis en 2008 el cantant de Boston, que es va embeure de la música dels anys 50 i 60 amb els discos del seu avi, s'ha convertit en l'estendard del revival soul, entroncant amb Otis Redding i Sam Cooke i quasi sempre citat al costat d'Amy Winehouse en la primera dècada del segle XXI. En aquesta gira l'acompanya una brass band avesada tocant música popular en els carrers i el metre de Nova York: la High & Mighty Brass Band, formada per vuit músics: guitarra, baix, bateria, trombons i trompetes.

MOU-ME! també comptarà amb l'actuació del raper saragossà Sharif, acompanyat al micro per Morgan i als plats per Óscar, un concert que s'emmarca dins de la gira de presentació del seu disc Acariciado mundo, amb la qual passarà per més de 25 ciutats espanyoles, a més de festivals com el Vinya Rock. En el seu quart treball en solitari Sharif ha sabut afegir noves sonoritats i ritmes a través de col·laboracions com les de Natos, Juancho Marqués, Maka, Miguel Campello o Bomboy Montana. Ha aconseguit que la seua lírica romanga impol·luta, afilada i carregada de referències. Lírica per a parlar d'amor i de desamor, de decadència, de viatges per paisatges i per persones i fins i tot de la mateixa poesia.

El duo donostiarra d'stoner rock Niña Coyote eta Chico Tornado, format per Ursula Strong i Koldo Soret, oferirà a Castelló una de les poques actuacions en directe que va a realitzar enguany, ja que es troba immers en l'enregistrament del seu nou disc. El seu directe és un vendaval imparable i absorbent de ritme i distorsió que els ha portat a oferir més de 200 concerts en els últims anys en escenaris dels EE. UU., Mèxic, el Japó, Xile, diferents països europeus i alguns dels millors festivals del país (Primavera Sound, BBK Live, Azkena Rock…). 

La plaça de l'Hort dels Corders també acollirà l'actuació del grup alcoià Júlia, representants del dream pop en valencià alimentat de sintetitzadors i en el qual l'electrònica adquireix un gran pes. El seu nou treball Pròxima B. els ha valgut per a aconseguir el Premi Ovidi 2017 a Millor Producció i Arranjaments, Millor Disseny i Millor Cançó («Cap parat»), a més d'haver sigut escollit com el Millor Disc de la Comunitat Valenciana en 2017 segons MondoSonoro i Beat València i estar entre els 50 millors discos de l'any per a Rockdelux.

Finalment, el festival comptarà amb la participació del grup de rock alternatiu Dandy Wolf, una de les bandes capdavanteres de l'escena castellonenca actual. Formada l'any 2013, va gravar el seu primer disc en 2016 i actualment està preparant una gira nacional que arribarà acompanyada per nou material audiovisual i temes que formaran part del seu segon disc. Unes cançons que en els escenaris estaran acompanyades pel Neon Live Show, un espectacle de llums i barres de neó que ballaran al ritme del seu potent rock alternatiu.

MOU-ME! Festival de Músiques del Menador és una iniciativa vinculada a aquest nou contenidor cultural, que gestionen la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Castelló de forma conjunta i té com a objectiu dinamitzar la vida cultural de la capital de la Plana.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions