L'associació universitària de l’UJI «Navegando junto a ti» impulsa la publicació d’un llibre contra l’assetjament escolar

13/03/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’associació universitària de la Universitat Jaume I «Navegando junto a ti» ha aconseguit la publicació del llibre Por ti y por todos tus compañeros, un compendi de nou relats de diversos autors i activitats per a sensibilitzar i prevenir l’assetjament escolar. Tots els diners que s’arrepleguen amb la venda de la publicació es destinaran íntegrament a la Fundació «Ayuda a Niños y Adolescentes en Riesgo» (ANAR).

El llibre, publicat en la col·lecció «Educación hoy» de l’editorial CCS, pretén ser una veu, una eina, una escletxa oberta a l'esperança. Cada relat, cada activitat proposada té un doble vessant: denunciar el dolor dels qui pateixen l'assetjament i oferir recursos per a intentar eliminar-lo. El pròleg és de l’escriptor i professor titular de Filologia Anglesa de l’UJI Santiago Posteguillo, i hi han participat David Poves, Bianca Aparicio, Pedro de la Rosa, Elisabet Jiménez, Alexia Mars, Gloria Pueyo, Munilla Saavedra, Esther Pujo, María Requena, Roi Martín, Salvador Terceño i Álvaro Caboalles.

El seu primer objectiu és arribar al fons de la qüestió, a les persones afectades per l'assetjament escolar. D'una banda: els assetjats, els perseguidors, els testimonis i les seues famílies. D'altra banda, els professionals que treballen en aqueix entorn: professorat, educadors, psicòlegs, orientadors, pedagogs... El segon objectiu és aconseguir que aquesta eina estiga disponible en aules, biblioteques i centres educatius, perquè el seu contingut actue, com si es tractés d'un medicament, en el lloc on es produeix el problema, i al mateix temps contribuïsca a prevenir i sensibilitzar sobre el tema.

«Navegando junto a ti» desenvolupa des de fa uns anys el projecte «Navegants», una iniciativa per a la realització de xarrades i jornades d’educació i sensibilització sobre l’assetjament escolar. Els membres de l’associació, integrada per professionals de diferents perfils com ara advocats o psicòlegs, s’ofereixen a ajuntaments i centres educatius de la província de Castelló per a la realització de xarrades en les quals s’explique què és el bullying, quines persones hi participen, els tipus de conductes que es duen a terme, les conseqüències en la víctima i en l’agressor, el paper docent i familiar en els xiquets i finalment, els processos que cal seguir davant un cas d’assetjament escolar i el tipus de mediació.

Ficha del libro en la Editorial CCS

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions