L’UJI i l’Ajuntament de Castelló creen la Càtedra «Ciutat de Castelló» La Càtedra fomentarà la generació i transmissió de coneixements per a generar benestar sostenible, ocupació i cohesió social a la ciutat

15/01/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Amparo Marco, han signat un conveni de col·laboració per a la creació de la Càtedra «Ciutat de Castelló» de l’UJI, amb l’objectiu de fomentar el talent, la formació, la investigació, la difusió del coneixement i la cultura, i la innovació en l’espai geogràfic de la capital de la província.

La nova càtedra, a la qual el govern municipal aportarà 75.000 euros, naix amb la intenció de proporcionar suport des de la perspectiva acadèmica i investigadora a la consecució dels interessos estratègics de la ciutat, en especial aquells que siguen capaços de generar benestar sostenible, ocupació i cohesió social en el futur.

L’àmbit de treball abasta totes aquelles àrees que són competència municipal com la governança, economia, comerç i turisme, ocupació, social i solidari, cultural, urbanisme, qualitat de vida i sostenibilitat, o esport, entre altres. Es promourà la ciutat com a seu universitària, la participació de la universitat en l’anàlisi objectiva dels problemes i situacions d’especial incidència o preocupació pel municipi i que milloren el talent de la ciutadania.

Entre les accions que es realitzaran en el marc de la Càtedra estan l’execució del pla estratègic de la ciutat i la realització d’informes i estudis en àmbits com les polítiques d’igualtat i gènere, la sostenibilitat social i el desenvolupament econòmic, entre d’altres. A més, s’organitzaran diverses activitats com el cicle de conferències «Ciutat de Castelló» amb personalitats destacades, jornades transversals sobre la ciutat de Castelló, i altres activitats de col·laboració i suport a projectes de la Universitat i de l’Ajuntament.

Després de la firma, Amparo Marco ha afirmat que «la Càtedra Ciutat de Castelló simbolitza la unió d'interessos absolutament imprescindible entre l'Ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, i la Universitat. Les excel·lents relacions que mantenen l'Ajuntament i l’UJI es potenciaran ara i s'uneixen en un projecte que té un gran objectiu: impulsar el desenvolupament global de la ciutat. Comptar amb el talent i el patrimoni intel·lectual de la comunitat universitària és un èxit per a una ciutat com Castelló, que està impulsant grans projectes de transformació urbana».

Per la seua banda, Vicent Climent ha mostrat la seua «satisfacció per signar aquesta càtedra amb la ciutat que acull el campus de la universitat pública de Castelló, que pot aportar molt a la ciutadania reflexionant sobre l’estratègia que es vol de ciutat i les polítiques públiques que s’han de desenvolupar» i ha traslladat a l’alcaldessa el compromís ferm de l’UJI amb la ciutat de Castelló.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions