La biologia i la química centren una de les quatre propostes dels Campus Científics de la Universitat Jaume I Un total de 120 estudiants de quart d’ESO i primer de batxillerat participaran en aquest projecte al llarg del mes de juliol

17/07/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El projecte «Ciència per a la vida» és una de les quatre propostes dels Campus Científics de la Universitat Jaume I en què poden participar al llarg de tot el mes de juliol els estudiants de quart d’ESO i primer de batxillerat que, procedents de tot Espanya, es donen cita al campus del Riu Sec. Durant una setmana, els assistents que opten per aquesta proposta realitzen quatre pràctiques per conèixer la seguretat en el laboratori i diferents tècniques i metodologies de recerca relacionades amb els àmbits de la biologia i la química.

La síntesi de niló, un jardí químic, l’observació d’intercanvis hídrics, dissolucions químiques o la reducció fotosintètica d’un colorant són alguns dels aspectes que els participants en aquest projecte dels Campus Científics treballen als laboratoris. El programa es completa amb conferències, visites, activitats esportives i eixides d'oci. 

El tercer grup de 30 estudiants que participen en aquesta nova edició, ha començat avui dilluns 17 de juliol. Durant tota la setmana treballaran en els laboratoris de l’UJI vinculats a un dels quatre programes previstos i divendres que ve realitzaran la presentació pública dels resultats dels seus projectes. 

Els Campus Científics s'emmarquen dins del Campus Hàbitat 5U «Hàbitat i Territori» i és un dels 16 Campus d'Excel·lència Internacional i Regional que es desenvolupen en l'àmbit nacional. Aquesta activitat és una iniciativa de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, amb el suport d'Obra Social La Caixa.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions