Curs sobre eines de simulació aplicades a les estacions de depuració d'aigües residuals

14/06/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Departament d'Enginyeria Mecànica i Construcció de la Universitat Jaume I, dins del marc de formació de la Càtedra FACSA d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua de l’UJI, ha organitzat del 26 de juny al 17 de juliol de 2017 un nou curs de formació titulat «Simulació en estacions de depuració d'aigües residuals (EDAR)» dirigit pel director de la Càtedra, el professor Sergio Chiva.

Davant la necessitat de formar nous tècnics competents en el camp de la depuració d'aigües residuals i adaptar-se a l'especialització d'un sector en continu desenvolupament que aposta pels avanços tecnològics, es llança un nou curs dirigit a professionals del sector, titulats i titulades universitaris i estudiantat que vulguen adquirir una formació tècnica i pràctica, relacionada amb l'aprenentatge d'eines de simulació que permeten dur a terme el disseny, operació i optimització dels processos en EDAR.

Les classes seran teoricopràctiques. Es revisaran els principals conceptes sobre modelització en el camp de la depuració d'aigües residuals i es proporcionaran les directrius per a dur a terme la part pràctica. Aquesta se centra a elaborar models de simulació d'EDAR reals, basats en l'experiència i el coneixement del professorat. Per a això es farà ús del simulador de processos en EDAR WEST, un programari comercial molt estès i prestigiós en l’àmbit estatal i internacional. Es proporcionarà a l'alumnat una llicència temporal WEST gratuïta.

La Càtedra FACSA d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua de l’UJI es va crear el 2015 amb el propòsit de promoure activitats de recerca, innovació, transferència de coneixement, docència i cultura associades al cicle integral de l'aigua i afavorir la col·laboració entre l'àmbit professional i el docent. Està dirigida pel professor Sergio Chiva del Departament d'Enginyeria Mecànica i de la Construcció de l’UJI.

Més informació: www.catedradelagua.uji.es

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions