L'Associació AIRE en col·laboració amb la Xarxa Tortuga convoca el I Premi de Recerca en Resiliència Mónica García-Renedo

20/04/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Associació per a la Recerca de la Resiliència AIRE, de la qual forma part personal investigador de la Universitat Jaume I de Castelló, en col·laboració amb la Red Tortuga, ha convocat el I Premi de Recerca en Resiliència Mónica García-Renedo, en homenatge a aquesta investigadora morta recentment i que té com a objectiu fomentar i impulsar la recerca en resiliència, tant des de la recerca bàsica com des de la pràctica sistematitzada de promoció de resiliència.

Podran presentar-se al premi tant recerques sobre resiliència amb resultats rellevants com programes de promoció de resiliència, dissenyats, desenvolupats i avaluats com a tals. En tots dos casos han de ser treballs inèdits i que suposen un avanç en el coneixement i les aplicacions del paradigma de resiliència en les ciències socials.

El termini de presentació finalitza a les 24 hores (peninsulars) del 14 de setembre de 2017. Els treballs s'han d'enviar per correu electrònic en format pdf a l'adreça info@aireresiliencia.org amb el següent assumpte en el correu: «Premi de Recerca Mónica García-Renedo».

Mónica García-Renedo va ser tècnica en l'Observatori Psicosocial de Recursos en Situacions de Desastre (OPSIDE) de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la Universitat Jaume I i va faltar el passat 13 de març. La investigadora estava vinculada a accions relacionades amb la promoció de la resiliència i els impactes psicosocials del desplaçament forçat en la infància colombiana. Entre altres aportacions en aquest àmbit, destaca el llibre Resiliencia y duelo en el contexto educativo editat per Publicacions de la Universitat Jaume I el 2013 dins de la col·lecció «Cooperació i solidaritat».

L'Associació AIRE naix al juliol de 2014 fruit de les inquietuds recollides en el II Congrés Europeu de Resiliència, en el qual es va detectar la necessitat de trobar un espai per a compartir, des de diferents àmbits, les recerques i pràctiques professionals que sobre la resiliència estan desenvolupant-se en l’àmbit internacional, especialment l'europeu i el llatinoamericà. Actualment pertanyen a aquesta associació diversos investigadors de diferents universitats, entre les quals hi ha la universitat pública de Castelló amb el grup sobre resiliència en el context educatiu i en desastres i emergències, de què formava part la doctora Mónica García-Renedo.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions