L’UJI impulsa l’emprenedoria innovadora i de base tecnològica a través del Bootcamp Launchpad StartUJI Només sis dels 17 projectes inscrits van ser seleccionats per a participar en una edició que ha comptat amb iniciatives promogudes per alumnes, professors i investigadors. 

01/04/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un total de sis iniciatives empresarials i de base tecnològica promogudes per estudiants, professors, investigadors i antics alumnes de la Univesitat Jaume I de Castelló s'han donat cita en la Biblioteca Universitària del Coneixement, seu de la Plana de l’UJI a Vila-real, per a participar en la primera edició de l'any del Bootcamp Lauchpad StartUJI. 

Aquest nou format de formació que té com a objectiu treballar i analitzar els projectes de forma pràctica durant dos dies, està promogut pel Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de l'UJI (Espaitec), en col·laboració amb l'Oficina de Cooperació en Investigació  i Desenvolupament Tecnològic (OCIT) i la Càtedra Increa. En aquesta ocasió, l'organització va comptar amb el suport de Fundació Globalis de Vila-real.

De les 17 iniciatives empresarials rebudes, solament sis van ser seleccionades per a participar en el programa. D'elles, una pertany al sector de la salut, una altra al control d'accessos per a la llar, una altra a serveis de mediació empresarial i les tres restants estan relacionades amb l'aplicació de noves tecnologies en l'àmbit educatiu, social i sector hostaler.

Pel que fa al perfil dels assistents, destaca l'heterogeneïtat dels promotors de les iniciatives. Aquesta primera edició de l'any ha comptat amb la participació d'investigadors del Departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia de l’UJI; professors titulars de Filologia Anglesa; doctorands; alumnes de diferents facultats i antics alumnes de l’UJI que, després d'aconseguir cert recorregut professional, s'han decidit a crear la seua pròpia empresa innovadora.

El Bootcamp va arrancar el divendres 5 de febrer al matí amb l'anàlisi de l'essència de cada projecte i el perfil dels seus promotors. A continuació es va treballar la idea de negoci i la segmentació del mercat. A la vesprada va ser el torn de la proposta de valor i va finalitzar la sessió amb un mòdul on es van donar a conèixer les eines que l’UJI posa a la disposició de la comunitat universitària per a donar suport a iniciatives empresarials innovadores. 

La sessió del dissabte va arrancar amb un mòdul sobre finances i principals impulsors de valor, va continuar amb l'avantatge competitiu i va finalitzar amb un mòdul centrat en clients potencials. Per a finalitzar, els assistents van treballar en una nova presentació del seu projecte. Les setmanes vinents es realitzarà una presentació final de projectes en les instal·lacions d'Espaitec. Els projectes que vulguen seguir avant amb la seua iniciativa i opten per crear empresa rebran el suport d’Espaitec i l’OCIT per a fer-ho. A causa de l'èxit d'aquesta primera convocatòria de l'any, es preveu l'organització d'un nou bootcamp durant aquest curs acadèmic amb dates encara per determinar. 

Aquesta iniciativa que compta amb el suport de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, s'emmarca dins d'un conjunt d'accions promogudes per Espaitec per a fomentar la iniciativa emprenedora innovadora i la creació d'empreses de base tecnològica dins del Campus de Riu Sec.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions