El programa YUZZ «Joves amb idees» ofereix formació i suport a 22 joves amb idees de negoci

20/03/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  presentacio-yuzz _MG_8718in

    Daniel Escrig, Pilar García Agustín i Anna Amenar en la presentació del programa YUZZ. | FOTO: ÀLEX PÉREZ

La Universitat Jaume I ha inaugurat el centre que servirà de seu per a formar 22 emprenedors seleccionats en aquesta nova edició del programa YUZZ «Joves amb idees», que compta amb el suport de Banco Santander, a través de Santander Universidades. El programa ha estat presentat per la vicerectora d'Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa, Pilar García Agustín; el representant de l’associació Seniors Españoles para la Cooperación Técnica (SECOT) Daniel Escrig i la guanyadora de Yuzz Castelló 2014, Anna Amenar.

Per als 22 seleccionats avui comença el repte de donar forma i desenvolupar el seu projecte per convertir-lo en una empresa viable. Per a això, el programa YUZZ «Joves amb idees» que impulsa el CISE, amb el suport de la universitat -a través de la Càtedra INCREA- i del Banco Santander -a través de la seva divisió Santander Universitats-, posarà a la seua disposició un espai de treball per a desenvolupar les seues idees, on podran relacionar-se amb altres emprenedors i rebre formació d'una xarxa de més de 200 experts professionals que els assessoraran, juntament amb un tutor individual, en la realització del pla de negoci.

Una vegada finalitzat el procés de formació i assessorament, el responsable del millor projecte del Centre YUZZ de la Universitat Jaume I de Castelló viatjarà a Silicon Valley, la meca mundial de la innovació en l'àmbit de les noves tecnologies, on podrà accedir a fòrums de finançament, assessorament i contacte amb inversors. A més també podrà optar a finançament per a engegar la seua idea de negoci ja que YUZZ repartirà 60.000 euros en premis per als tres millors projectes del país: 30.000€ per al primer premi, 20.000€ per al segon i 10.000€ per al tercer.

Una aposta per la innovació

YUZZ és un programa dirigit a joves d'entre 18 i 30 anys que ofereix, durant cinc mesos, suport, formació i assessorament per a elaborar plans de negoci basats en idees de base tecnològica. En les cinc edicions anteriors s'han creat més de 500 empreses i en l'últim any han participat 600 emprenedors amb 378 projectes. Aquest any seran més de 900 els joves que podran donar vida a la seua idea.

La col·laboració de la Càtedra INCREA de l’UJI, al costat d'altres 42 entitats locals públiques i privades, fa possible que CISE -amb el mecenatge de Banco Santander- desenvolupe el programa en tot el país. YUZZ conta a més amb el suport d'altres entitats i organitzacions de caràcter nacional com Indra, Intel, Tuenti, la Fundació Princesa de Girona o la Fundació INCYDE, Emprenedors i RedEmprendia que aposten per la promoció del talent de joves amb projectes de negoci.

Aquesta edició incorpora novetats significatives: incrementa a més de 40 el nombre de Centres YUZZ -moltes d'aquestes incorporacions són universitats-; millores en la planificació del programa formatiu; increment de les beques per a viatjar a Silicon Valley; major nombre de premis i el lliurament de 80 beques per a assistir al Fórum IMPULSA, el major esdeveniment d'emprenedoria nacional.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions