Julia Galán destaca el valor afegit dels dissenyadors que es formen a l’UJI per combinar el component artístic i l’enginyeria

28/10/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Cicle disseny conferencies-disseny foto_01_Cicle_conferencies_20131022_DLL022_350

    Santiago Martín i Alberto Arza van presentar l'associació de dissenyadors i creatius de Castelló La Exprimidora. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

Els nous reptes del disseny van centrar el cicle de conferències celebrat a la Llotja del Cànem els passats 22 i 23 d’octubre. Les jornades es van iniciar amb una anàlisi de les fortaleses i els desafiaments de futur del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de la Universitat Jaume I, a càrrec de la vicedegana del grau, Julia Galán.

Galán va posar en relleu la innovació que implica la creació d’un perfil de dissenyador que siga capaç de mesclar el component artístic amb l’enginyeria. A més, va destacar la importància que la Universitat mantinga el contacte amb el seus egressats per tal de crear-hi un vincle. Sobre aquest punt, va posar com a exemple el mateix cicle de conferències, ja que «serveix per a potenciar els llaços d’unió, especialment quan els egressats poden servir de referència per la seua trajectòria».

A continuació, es va realitzar una presentació de l'associació de dissenyadors i creatius de Castelló La Exprimidora, a càrrec de Santiago Martín, president de l'associació, i Alberto Arza, vicepresident. Segons van explicar, La Exprimidora pretén ser una plataforma per a promocionar el valor del disseny en l'àmbit social, cultural i empresarial de la província de Castelló. «Mostrar i difondre quina és la figura del dissenyador, quins camps abasta o els valors que tenen és un dels principals objectius de l’associació», va assenyalar Martín.

D’altra banda, Arza va destacar la multidisciplinarietat de l’associació, la qual cosa comporta un avantatge a l’hora de fer contactes professionals en diferents àmbits. Finalment, van afegir que l'associació també té com a objectius difondre el treball dels dissenyadors de la zona, assessorar jurídicament i agrupar professionals del disseny, entre altres.

Per a tancar el cicle, es va realitzar una presentació de l’empresa Joan Rojeski Studio, integrada per antics alumnes de l’UJI.

Altres notícies de l'ESTCE:

L’UJI i Roca Sanitario, S.A. col·laboraran en activitats relacionades amb l’arquitectura i el disseny de productes

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions