La Reial Societat Espanyola de Química reconeix la trajectòria i les contribucions de Sergio Gonell Gómez, investigador de l’Institut de Materials Avançats de l’UJI

20/05/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’investigador Sergio Gonell Gómez de l’Institut de Materials Avançats de la Universitat Jaume I ha sigut guardonat amb el premi per a joves investigadors del Grup Especialitzat en Química Organometàl·lica de la Reial Societat Espanyola de Química per «la seua excel·lent trajectòria i les seues contribucions en aspectes diversos de la química organometàl·lica, amb especial èmfasi en el desenvolupament de mètodes electrocatalítics de reducció de diòxid de carboni». El guardó li serà lliurat a setembre durant la Biennal de Química Organometàl·lica de Barcelona.

Sergio Gonell Gómez es va llicenciar en Químiques en 2010 en la Universitat Jaume I amb Premi Extraordinari de la seua promoció. En 2015 va defensar la seua tesi doctoral en la mateixa universitat, sota la direcció del catedràtic Eduardo Peris i la professora titular Macarena Poyatos, també amb Premi Extraordinari de Doctorat. En 2015 va realitzar una estada postdoctoral al laboratori de Joost Reek en la Universitat d’Amsterdam (Països Baixos), un dels grups capdavanters en el camp de la catàlisi supramolecular.

Més tard, en 2017, va iniciar una segona estada postdoctoral al grup d’Alexander Miller a la Universitat de Carolina del Nord en Chapel Hill (EUA) amb el prestigiós programa Marie Sklodowska-Curie Global (MSCA-IF-GF), on es va iniciar en el món de l'electrocatàlisi i les cel·les de combustible solar. Amb el mateix programa MSCA-IF-GF, va tornar a Espanya en 2019, per a incorporar-se al grup de Julio Lloret-Fillol a l'Institut Català d'Investigació Química.

En 2021, l’investigador es va incorporar a l'Institut de Materials Avançats de la universitat pública de Castelló amb un contracte Juan de la Cierva Incorporación. Durant la seua carrera científica, Gonell ha realitzat importants aportacions en els camps de la química organometàl·lica, catàlisi homogènia, electrocatàlisi i química supramolecular.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions