Les universitats de Castelló, València i Alacant impulsen el talent matemàtic amb el programa Estalmat El període d’inscripció per a alumnat nascut en 2009 o 2010 finalitza el 30 de maig de 2022

23/05/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Les universitats Jaume I de Castelló, de València i d’Alacant han obert el període d’inscripció per a la prova anual de selecció del programa Estalmat de la Comunitat Valenciana, dirigida a l’estudiantat nascut en els anys 2009 i 2010 amb aptituds cap a les matemàtiques. En total se seleccionaran 25 joves de les tres províncies.

L’alumnat interessat pot apuntar-s'hi fins al 30 de maig de 2022. Cal omplir un formulari que hi ha a la pàgina web del projecte i incloure el nom del professor o professora que avala la seua aptitud cap a les matemàtiques.

Les proves, que es desenvoluparan en les tres universitats, tenen dues parts. La primera, que tindrà lloc el dissabte 4 de juny de 2022, de 10 a 13 hores, consistirà en la resolució d’una col·lecció de problemes que serà la mateixa per a tot Espanya. La segona consistirà en una entrevista personal amb l’alumnat preseleccionat en la qual s’avaluarà l’interès i grau de compromís per participar en el programa.

L’alumnat seleccionat participarà en un campament d’inici de curs durant un cap de setmana i realitzarà diferents activitats enfocades a estimular el talent matemàtic durant els cursos 2022-23 i 2023-23 en dissabtes prefixats al matí.

Estalmat és un projecte de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals que tracta la detecció, orientació i estímul del talent matemàtic d’estudiantat de secundària sense extraure’l del seu entorn. Aquest procés té lloc durant dos anys, en els quals l’alumnat assisteix de forma regular a les activitats organitzades. El projecte es desenvolupa en deu comunitats autònomes i, a la Comunitat Valenciana des de 2007.

Més informació: https://estalmatcv.blogs.uv.es/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions