L’investigador de l’UJI Pablo Serna Gallén ha sigut nomenat delegat a Castelló del Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat Valenciana

27/04/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El doctorand Pablo Serna Gallén de la Universitat Jaume I ha sigut nomenat delegat a Castelló del Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat Valenciana. Substitueix al catedràtic de Química Inorgànica de l’UJI Vicente Esteve, qui ha ocupat el càrrec des de 2016, encara que lligat al col·legi des de fa més de 20 anys com a vocal i qui ha impulsat, entre altres iniciatives, el Concurs de Cristal·lització a l’Escola que es fa des de 2014.

El nou delegat a Castelló continuarà la tasca realitzada pel seu antecessor, com la representació del Col·legi en els actes institucionals o les activitats que s’organitzen anualment, però també buscarà una major difusió de les accions del Col·legi en la província de Castelló, impulsarà el coneixement sobre la química i la seua importància per a la societat, especialment entre l’estudiantat; i treballarà per a enfortir les xarxes de connexió entre el món universitari, investigador i industrial.

Pablo Serna s’ha mostrat molt il·lusionat amb el nomenament i ha agraït al Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat Valenciana la seua elecció, «especialment -ha comentat- al degà del Col·legi, Jose Guaita, i al professor Vicente Esteve per la confiança dipositada en la meua capacitat i joventut per a representar una institució com aquesta».

Actualment, és doctorand en l'Àrea de Química Inorgànica de l’UJI amb un contracte FPU del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, es va graduar en Química el 2018 i l'any 2019 va obtenir el Màster en Química Aplicada i Farmacològica amb especialització en Materials Avançats, ambdós a la universitat pública de Castelló.

Al llarg dels últims anys ha obtingut més de 20 premis i distincions nacionals, autonòmiques i provincials per la seua trajectòria acadèmica, investigadora o divulgativa. Entre altres, el premi Suschem Futura en la seua XI edició al millor expedient nacional de ciències químiques, l’accèssit en el XVII Certamen Nacional Arquimedes d'Introducció a la Investigació, el premi Joves Valors de la XVI Edició de Premis Ràdio Castelló-Cadena SER, així com premis literaris de divulgació científica.

A més, realitza de manera complementària tasques docents en el Departament de Química Inorgànica i Orgànica i és membre del Grup d'Innovació Educativa en Materials Inorgànics Sòlids i de gestió com a vocal en la Junta Directiva del Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat Valenciana (COQCV) des de 2020 i recentment, en la Junta de Centre de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l’UJI.

Les seues principals línies d’investigació es basen en el disseny, preparació i caracterització de fluorurs dopats amb ions lantànids recoberts de nanopartícules plasmòniques amb importants aplicacions luminescents en l’àmbit de la fotònica i bioanalítica. La seua vinculació al grup d'investigació de Química de l’Estat Sòlid es remunta als inicis de la seua carrera universitària gràcies a la participació en el programa «Estudia i investiga a l’UJI».

Des d’aleshores, ha gaudit de diversos contractes i beques associades a diferents projectes d'investigació, estudiant materials multifuncionals amb propietats òptiques i elèctriques, així com el desenvolupament de nous pigments ceràmics amb notables aplicacions industrials. D’altra banda, ha presentat les seues investigacions en articles tant de caràcter científic com docent, congressos nacionals i internacionals, i múltiples jornades científiques.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions