La professora Ana María Sánchez participa en el programa «La aventura del saber»

15/03/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Ana María Sánchez, professora de l’Àrea d’Anatomia i Embriologia Humana de l’UJI, ha participat en el programa La aventura del saber (La 2, RTVE) dins de l’espai «La universidad responde».

Ana María Sánchez, professora de l’Àrea d’Anatomia i Embriologia Humana de l’UJI, ha participat en el programa La aventura del saber (La 2, RTVE) dins de l’espai «La universidad responde», on ha contestat la pregunta: «¿Se puede prevenir el Alzheimer?».

La investigadora ha explicat que aquesta i altres malalties degeneratives es poden prevenir, però abans que comencen a manifestar-se els símptomes clínics. Per això, cal evitar els «processos inflamatoris neuronals» provocats per la falta d’hores de son, l’estrès, la hipertensió, la resistència a la insulina o els accidents cardiovasculars i practicar aquelles activitats que ens proporcionen benestar, com ara dormir millor o realitzar activitats físiques i lúdiques.

Aquestes càpsules informatives de dos minuts de durada responen de forma senzilla qüestions complexes. «La universidad responde» trasllada l’esforç que realitza el personal investigador del col·lectiu científic universitari per fer una recerca connectada amb les necessitats de la societat en les diferents àrees de coneixement. El projecte ha sigut coordinat per la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles.

La universitat pública de Castelló ha participat en el projecte amb més de dues dotzenes de càpsules informatives que tracten temes relacionats amb l’energia, els residus, la traducció, els videojocs, la mediació policial o les identitats nacionals, entre altres.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions