Abril

03/04/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
Abril
Recurs d'imatge cientifiques-STEM index

Una investigació de l’UJI, seleccionada com a referent en el lideratge de dones científiques

La revista ACS Omega destaca l’estudi coordinat per la professora i investigadora del Grup d’Òptica Gladys Mínguez Vega, una de les cinquanta dones escollides dedicades a la ciència

Recurs d'imatge violencia-obstetrica index

Percepció sobre la violència obstètrica

Un estudi realitzat pel Grup de Recerca Infermeria de la Universitat Jaume I revela com una intervenció educativa produeix canvis en la percepció de l'estudiantat de la branca de ciències de la salut sobre la violència obstètrica.

Recurs d'imatge clima-residus index

Minimitzar residus

El grup de treball per la sostenibilitat i contra el canvi climàtic analitza les propostes en matèria de gestió ambiental, reciclatge i sensibilització de la comunitat universitària

Recurs d'imatge estudi-GEOTEC-IA index

Projecte d'intel·ligència artificial contra la COVID-19

L’objectiu d’aquest projecte és analitzar i anticipar-se a les mesures que s’estan instaurant per a frenar la pandèmia del coronavirus.

Recurs d'imatge tesis-online-carratala index

Tesi doctoral telemàtica

L'Escola de Doctorat de la Universitat Jaume I de Castelló ha dut a terme la primera defensa online d'una tesi doctoral durant la quarantena imposada per l'estat d'alarma amb motiu de la crisi de la COVID-19.

Recurs d'imatge estudi-CV-COVID-19 index

Efectes positius del confinament

La disminució de la distància diària recorreguda en la Comunitat Valenciana se situa entre el 52% i el 59%, enfront del 51% de mitjana estatal, segons mostra l'estudi de telefonia mòbil de la Generalitat.

Recurs d'imatge mobilitat-sostenible index

Desplaçaments sostenibles

El Vicerectorat de Campus i Vida Saludable anuncia que s’analitzaran els horaris de la docència i les opcions de teletreball per reduir la petjada de carboni de la universitat.

Recurs d'imatge serena-soledat-no-desitjada index

Serena: Soledat no desitjada

L’eina desenvolupada parteix del treball realitzat per un equip científic interdisciplinari en els camps de la psicologia i les ciències de la computació que vol donar resposta a un dels actuals reptes socials.

Recurs d'imatge inteligencia-artificial-etica index

Un estudi de l’UJI adverteix dels límits de la intel·ligència artificial en l’àmbit moral

La investigació liderada pel professor Patrici Calvo aboga per dissenyar processos de digitalització responsables i ètica amb la ciutadania

Recurs d'imatge revistes-cientifiques index

Revistes científiques

Ha posat en marxa una tercera convocatòria d'ajudes i un procés de migració del programari de publicació al nou sistema OJS 3.0 (Open Journal System).

Recurs d'imatge propostes-covid-19 index

Recerca solucions COVID-19

El personal investigador castellonenc ha presentat 23 projectes en convocatòries competitives en l’àmbit regional i nacional.

Recurs d'imatge cannabis-centres-menors index

Cannabinoides sintètics

Els autors de l'estudi, investigadors del Grup TXP de la CEU UCH de Castelló i de l'UJI, alerten del risc per a la salut mental dels menors per aquest consum i del possible efecte en la seua reincidència.

Recurs d'imatge opinio-rebagliato index

Estratègies de vigilància epidemiològica de la infecció per COVID-19

Article d'opinió de María Luisa Rebagliato Rus, professora de Medicina Preventiva i Salut Pública, Unitat Predepartamental de Medicina (UJI).

Recurs d'imatge mascara-respiratoria index

Màscara respiratòria

Les nanopartícules de sílice i plata afegides a la màscara havien sigut desenvolupades per un equip de recerca del CDMF del Brasil i l'UJI.

Recurs d'imatge opinio-ana-sanchez index

El nou coronavirus i el diagnòstic i tractament de la COVID-19

Ana Sánchez, investigadora de l’àrea d’Anatomia i Embriologia Humana de l’UJI.

Recurs d'imatge espaitec-icare index

Empresa I-care

L'empresa I-care, instal·lada a Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, i especialista en el sector del manteniment industrial predictiu, ha desenvolupat càmeres tèrmiques que permeten la detecció de la temperatura corporal en els centres de treball.

Recurs d'imatge ranquing-cyd index

Vuitè lloc en recerca

Eva Alcón subratlla que «és una fortalesa que hem de potenciar per a transferir aqueix coneixement a la societat i convertir-nos en un pol de retenció i captació de talent».

Recurs d'imatge periodisme-COVID19 index

Reconnecta audiències amb mitjans tradicionals

L’estudi elaborat pel catedràtic Andreu Casero destaca el protagonisme de la televisió durant la crisi per coronavirus i mostra noves dinàmiques de consum informatiu rellevants per al sistema mediàtic i la seua incidència democràtica

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions