El professor de l’UJI Vicent Baydal obté una de les vuit subvencions a l’excel·lència científica de júniors investigadors de la GV

12/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El professor del Departament de Dret Privat de la Universitat Jaume I de Castelló Vicent Baydal Sala ha obtingut una de les vuit subvencions a l’excel·lència científica de júniors investigadors atorgades dins del programa per a la promoció de la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació per la Generalitat Valenciana a universitats i centres d’investigació de la Comunitat Valenciana i que havien de comptar amb l’aval d’una persona guanyadora d’un Premi Jaume I.

El treball d’investigació que portarà a terme durant els pròxims dos anys i tres mesos aborda la transcripció, estudi i edició d’una documentació inèdita fins al moment: les actes de les reunions de les Corts forals valencianes d’època baixmedieval, on s’anotaven les activitats i les negociacions dels assistents en cada assemblea parlamentària. La subvenció de la Generalitat Valenciana, dotada amb 155.000 euros, permetrà la contractació d’un equip de tres persones expertes en la transcripció paleogràfica i l’anàlisi de la mateixa documentació.

Vicent Baydal Sala (València, 1979) és llicenciat en Història per la Universitat de València i doctor en Història Medieval per la Universitat Pompeu Fabra i el Consell Superior d’Investigacions Científiques, amb una tesi sobre Els fonaments del pactisme valencià. Sistemes fiscals, relacions de poder i identitats col·lectives al Regne de València (c. 1250 – c. 1365). Va completar la seua formació postdoctoral amb una beca Marie Curie-Beatriu de Pinós de dos anys a la Universitat d’Oxford per tal d’investigar comparativament els orígens del parlamentarisme en diversos territoris europeus i actualment és professor ajudant d’Història del Dret en la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana.

Membre del Grup de Recerca «FORVAL. Història i Dret Forals Valencians» amb els professors Vicent García Edo, Carles Rabassa, Joaquim Aparici i Ferran Esquilache, i de la Comissió Internacional per a la Història de les Institucions Representatives i Parlamentàries, les seues principals línies d’investigació tracten sobre el procés de formació i desenvolupament de la fiscalitat pública al Regne de València entre els segles XIII i XV i sobre les relacions polítiques articulades en aquell mateix període en el conjunt de la Corona d’Aragó. És també especialista en l’estudi de l’evolució històrica de les identitats col·lectives des de l’edat mitjana fins a l’actualitat i a hores d’ara treballa en l’anàlisi de les sessions parlamentàries valencianes del segle XIV. Així mateix, compagina la seua tasca acadèmica i universitària amb la divulgació de la història valenciana mitjançant llibres, articles i escrits en les xarxes socials adreçats al gran públic.


Notícia publicada a Facebook | Twitter | LinkedIn | Instagram

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions