L’UJI aconsegueix prop de dos milions d’euros en equipament d’investigació per al Servei Central d’Instrumentació Científica

22/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló està millorant l'equipament científic i tècnic del Servei Central d’Instrumentació Científica amb els prop de dos milions d’euros en subvencions per a infraestructures i equipament d'R+D+i aconseguides en la convocatòria de la Generalitat Valenciana finançades amb fons FEDER, en una ferma aposta «per aquelles recerques que es realitzen en la frontera del coneixement i que fan possible portar el futur al present», ha explicat el vicerector d’Investigació i Transferència de l’UJI, Jesús Lancis.

El maquinari millorarà l’equipació que aquest centre de suport a la investigació bàsica i aplicada posa tant a l’abast de la comunitat científica local, nacional i internacional com de l’entorn socioeconòmic que requerisca realitzar determinades anàlisis o assajos. El director del servei, el professor José A. Mata, ha assegurat que l’adquisició de nous aparells i la renovació dels equips obsolets «redundarà en una oferta de serveis i prestacions més variada i adaptada a les necessitats d’una investigació capdavantera».

Alguns dels nous equips serviran per a crear la infraestructura tècnica necessària per al desenvolupament d’estudis en el camp de la biologia de sistemes agraris, en línia amb els projectes que desenvolupa el Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural al qual pertany el professor Vicent Arbona. Entre els nous equips, hi ha un espectròmetre de dicroisme circular amb mòdul per a mesura de la dispersió òptica rotatòria (ORD) de productes naturals com la mel, les essències o els olis, únic a Espanya.

En la presentació ha participat també gran part del personal tècnic del Servei Central d’Instrumentació Científica, que ha explicat les característiques, avantatges i utilitats pràctiques de cadascun dels equips que s’han adquirit o s’adquiriran en els pròxims mesos en les diferents seccions tècniques en què està dividit el SCIC i que serviran per a automatitzar processos per a evitar que l’acció humana distorsione els resultats dels assajos i millorar les prestacions de l'equipament científic i tècnic per a ser capdavanters en investigació i transferència.

Imatges de l'acte

Nou equipament


Notícia publicada a Facebook | Twitter | LinkedIn

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions