El Laboratori de Psicologia i Tecnologia de l’UJI recull el Premi a la Millor App de Medicina de 2018 El guardó a l’aplicació «Monitor de Dolor» va ser lliurat per HM Hospitales a Madrid

07/05/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El grup d'investigadors creadors de l'app «Monitor de Dolor» del Laboratori de Psicologia i Tecnologia (LabPsiTec) de la Universitat Jaume I (UJI) i de la Unitat de Dolor de l'Hospital Vall d'Hebron ha recollit el Premi a la Millor App de Medicina de 2018 per votació popular en el certamen organitzat pel grup HM Hospitales. Per la seua part, FirstCall va obtenir el premi en la categoria de jurat. Recentment, l'aplicació de l'UJI també va rebre el guardó del grup editorial Mediforum.

El lliurament oficial del premi es va dur a terme a l'Hospital Universitari HM Sanchinarro en un acte presidit pel president de HM Hospitales, Juan Abarca Cidón, qui alhora va ser l'encarregat d'atorgar les plaques commemoratives als responsables de Monitor de Dolor i FirstCall. Els desenvolupadors de les dues aplicacions mòbils guanyadores rebran 1.000 euros per a la millora d'alguna de les utilitats d'aquestes o per al desenvolupament d'una nova app relacionada amb la salut. Azucena García Palacios va estar acompanyada per Carlos Suso, investigador del LabPsitec a l’UJI; Diana Castilla, també integrant d’aquest laboratori i investigadora de la Universitat de Saragossa, i Irene Zaragozá, de l’Institut de Salut Carlos III.

L'app Monitor de Dolor va ser l'aplicació triada pels internautes com la millor de 2018. És una aplicació gratuïta que està començant a utilitzar-se en Unitats de Dolor d'Espanya per a millorar la forma el control dels pacients amb dolor crònic entre visites. Aquesta app posa el focus en la reducció dels efectes secundaris de la medicació i una detecció d'ús excessiu o inadequat de medicació de rescat i de tractaments pautats que no estan sent efectius per a alleujar el dolor. 

La professora de l'UJI i directora del Laboratori de Psicologia i Tecnologia (LabPsiTec), Azucena García Palacios, destaca que l'app Monitor de Dolor «permet que el pacient amb dolor crònic estiga monitorat en el període que transcorre entre visites, ja que avalua el seu estat diàriament i envia alarmes als facultatius davant la presència d'esdeveniments clínics rellevants, com per exemple l'aparició d'efectes adversos del tractament o una baixa efectivitat o adherència a aquest. Això possibilita que els facultatius coneguen l'evolució del pacient en temps real i puguen realitzar ajustos de forma primerenca en el tractament que milloren la seua seguretat i efectivitat».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions