L’UJI avança cap a la vertebració d’un pol de recerca en salut pública a Castelló La Generalitat Valenciana ha concedit una ajuda a la iniciativa EUnode-Health de la Universitat Jaume I per promoure projectes d’investigació europeus i internacionals

30/05/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I (UJI) avança cap a la vertebració d’un pol de recerca en l’àmbit de la salut pública a Castelló. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha concedit una ajuda a la iniciativa EUnode-Health sol·licitada per l’Oficina de Projectes Europeus i Internacionals (OPEI), que ha captat el 10% dels fons de la convocatòria autonòmica, per a impulsar projectes de recerca europeus i internacionals en biomedicina, sanitat i salut pública al llarg d’aquest any.

Un dels objectius principals d’UEnode-Health, com explica la tècnica coordinadora de l’OPEI, Cristina Villaroya-Berges, és «incentivar, alhora que incrementar, la participació i el lideratge de la comunitat investigadora de l’UJI per tal de facilitar la seua implicació en programes de recerca europeus i internacionals en salut pública, especialment vinculats amb les àrees d’especialitat de la nostra Facultat de Ciències de la Salut».

El vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, considera que aquesta nova iniciativa aconseguida per l’OPEI «reforça la voluntat del Consell de Govern de l’UJI de donar suport a les investigadores i els investigadors per tal d’obrir la dimensió internacional de la recerca, alhora que diversificar les fonts de captació de recursos, augmentar el nombre de projectes finançats en biomedicina i salut pública, com també incrementar el seus retorns econòmics». A més a més, Lancis assevera que aquest nou projecte «mostra la nostra voluntat i compromís per avançar cap a la consolidació d’un potent pol de recerca biomèdica a Castelló, alhora que la nostra vocació d’internacionalització de la institució».

Per la seua banda, el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Rafael Ballester, afirma que EUnode-Health també servirà per «enfortir les relacions entre el món acadèmic de la universitat i l’assistencial i sanitari». De fet, mitjançant l’impuls a la recerca «esperem potenciar un efecte d’arrossegament per part d’hospitals i altres entitats de l’entorn de l’UJI en diversos tipus de propostes». Ballester estima que el lideratge en «investigació internacional i d’excel·lència també ajudarà a consolidar la docència dels graus de Medicina, Infermeria i Psicologia en la universitat pública de Castelló».

Entre les línies d’actuació d’EUnode-Health, finançades per Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es troba el disseny d’un pla per atraure l’interès de les investigadores i els investigadors de l’UJI en la recerca europea i internacional en salut, com també fer més visible el compromís institucional de l’UJI amb la I+D+i i amb la nova Facultat de Ciències de la Salut. Al mateix temps, «considerem prioritari innovar cap a serveis més professionals cap a la comunitat investigadora, fins i tot, amb la incorporació d’assessorament extern de qualitat per a aconseguir les màximes taxes d’èxit en les convocatòries internacionals», afegeix el vicerector Jesús Lancis.

La iniciativa EUnode-Health convergeix amb la recent convocatòria del programa UJISABIO, promogut per la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) i la Universitat Jaume I (UJI). Aquestes ajudes, amb un pressupost de 42.000 euros per a 2019, estan dirigides al personal sanitari dels departaments de salut de Castelló, La Plana i Vinaròs i pretenen impulsar la investigació i innovació sanitàries.

L’Oficina de Projectes Europeus i Internacionals (OPEI) de l’UJI es va crear fa poc més d’un any gràcies a la posada en marxa del projecte EUnode, el qual va disposar d’un finançament de quasi 137.000 euros concedits pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat dins de la seua convocatòria Europa Xarxes i Gestors del Programa Estatal de Foment de la Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016.


Notícia publicada a Facebook | Twitter | LinkedIn

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions