El Col·legi de Químics de la Comunitat Valenciana atorga la Medalla José Gascó Oliag al Mèrit Professional al professor de l’UJI Santiago Luis

11/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El professor Santiago Luis de la Universitat Jaume I ha sigut guardonat pel Col·legi de Químics de la Comunitat Valenciana amb la Medalla José Gascó Oliag al Mèrit Professional, en reconeixement a la seua activitat dins de l’àmbit de la química en els vessants de docència i investigació. El guardó consisteix en una medalla commemorativa amb l’efígie de l’insigne químic valencià José Gascó Oliag en l’anvers i emblemes de les institucions químiques en el revers i li serà lliurada divendres 15 de novembre a partir de les 20 hores a València durant la celebració de la festivitat de Sant Albert Magne, patró dels químics i les químiques.

El doctor Santiago V. Luis va nàixer en 1955 (Cariñena, Espanya), va estudiar Químiques en la Universitat de Saragossa i va completar el seu doctorat en la Universitat de València al Campus Universitari de Castelló (CUC) sota la direcció del professor F. Gaviña (1983). Després d'una estada postdoctoral en la Universitat de Pittsburgh (EUA) sota la supervisió del professor J. Rebek (1985), va obtenir el lloc de professor titular d'universitat en la Universitat de València (Col·legi Universitari de Castelló) i posteriorment el de catedràtic d'universitat de Química Orgànica en la Universitat Jaume I (1995).

Durant aquest període ha contribuït a la creació d'un dels primers laboratoris de recerca del campus castellonenc i ha participat activament en la consolidació dels estudis universitaris de Castelló i en la creació de la Universitat Jaume I. Així mateix, és el creador i coordinador del grup de Química Sostenible i Química Supramolecular a la Universitat Jaume I, en el qual s'han format més de 70 investigadors i investigadores nacionals i internacionals. Durant les dues últimes dècades ha coordinat els programes interuniversitaris de màster i de doctorat en Química Sostenible amb la participació de diverses universitats espanyoles.

Participa en diferents organitzacions científiques i en activitats editorials cientificotecnològiques de caràcter internacional. Ha de destacar-se especialment l'Associació de Societats Europees de Química i Ciències Moleculars (EuCheMS) on està en dues divisions: Division of Chemistry and the Environment (DCE) i Division of Green and Sustainable Chemistry (DGSC), havent sigut durant dos anys el president de la DCE. També ha participat en nombroses activitats de divulgació, en particular, relacionades amb la química sostenible, en setmanes de la ciència i jornades de portes obertes. Ha impartit classe en la Universitat per a Majors de l'UJI i ha participat en activitats de difusió de les activitats de recerca per a sectors industrials específics a Castelló, València, Barcelona, Sant Cugat i Mollet del Vallès.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions