Les revistes «MonTI», «Cultura, Lenguaje y Representación» (CLR) i «Recerca» de l’UJI aconsegueixen un alt impacte en l'índex de qualitat internacional Scopus

25/06/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Les revistes de recerca MonTI, Cultura, Lenguaje y Representación i Recerca de la Universitat Jaume I han aconseguit un alt impacte en l'índex de qualitat internacional Scopus. Després de conèixer els bons resultats recollits en l'índex de Clarivate/Redib, s'han publicat recentment els resultats de CiteScore (Scopus) i SJR (Scimago Journal & Country Rank) on destaca la presència de les tres publicacions.

D'acord amb les dades proporcionades per la Biblioteca universitària, en un brevíssim període la revista interuniversitària MonTI. Monografia de Traducció i Interpretació, editada per la Jaume I, la Universitat de València i la Universitat d'Alacant, ha assolit el més alt dels nivells en situar-se en el primer quartil (Q1) en Scimago Journal and Country Rank dins del camp de Llenguatge i Lingüística. D'altra banda, la revista Cultura, Lenguaje y Representación, primera revista de la Universitat Jaume I que va ser indexada en el prestigiós índex de Scopus, ha aconseguit el segon quartil en el camp de Literatura i Teoria Literària. La revista Recerca també ha aconseguit un gran resultat en situar-se en el tercer quartil en el camp de Filosofia.

El vicerector d’Investigació i Transferència de la Universitat Jaume I, Jesús Lancis, ha valorat molt positivament aquests resultats i ha indicat que «són fruit del treball i constància de nombrosos investigadors i investigadores de la universitat compromesos amb les seues revistes». Així mateix, el vicerector ha manifestat la importància de convertir la universitat «en un referent en l'àmbit de les revistes i especialment d'àrees com les ciències humanes i socials i les humanitats, on existeix una clara infrarepresentació». Finalment, Jesús Lancis ha indicat que la Universitat Jaume I està apostant per aconseguir ser pionera en la delimitació de noves línies de recerca amb un clar posicionament a favor de l'accés obert.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions