La Universitat Jaume I potencia els serveis de l’Oficina de Projectes Internacionals per a la investigació

21/03/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I enforteix la seua projecció internacional en investigació tot incrementant els serveis oferits per l’Oficina de Cooperació en Investigació i Desenvolupament Tecnològic (OCIT) a la comunitat investigadora amb la consolidació de la nova Oficina de Projectes Internacionals. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte EUnode, el qual compta amb un finançament de quasi 137.000 euros concedits pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat dins de la seua convocatòria Europa Xarxes i Gestors del Programa Estatal de Foment de la Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016.

El vicerector d’Investigació i Doctorat, Jesús Lancis, afirma que aquesta iniciativa mostra «l’aposta de l’UJI per facilitar eines a la comunitat investigadora perquè puguen millorar els seus projectes de recerca en un àmbit d’elevada competitivitat com és el programa H2020 de la Unió Europea i així incrementar el finançament de la nostra investigació». D’aquesta manera, «considerem que també continuem avançant en investigació i amb la mirada posada en la internacionalització», afegeix.

El programa Horitzó 2020 concentra la major part de les activitats d’investigació de la Unió Europea i és altament competitiu. A més, s’enfoca a la resolució de reptes socials i a una modalitat de recerca més aplicada. «Davant de la complexitat per preparar propostes d’excel·lència, es fa necessari el suport als investigadors i investigadores des de perspectives molt diverses: cerca de socis, preparació i negociació de les propostes, signatura de contractes, seguiment dels projectes, etc.», apunta Lancis.

La iniciativa EUnode, la finalitat de la qual és connectar l’R+D de l’UJI amb el programa H2020, es desenvoluparà fins desembre d’enguany amb dues línies estratègiques fonamentals. En primer terme, es reforçarà l’assessorament tècnic al personal investigador amb personal amb formació polivalent i, paral·lelament, s’externalitzaran suports específics, tant en consultoria com en formació, tot incorporant experiència als processos de preparació de propostes per optar a fons H2020 per part d’agents externs.

TERCERA UNIVERSITAT VALENCIANA EN FONS H2020

Els objectius d’EUnode són incrementar tant el nombre de propostes i projectes liderats per la comunitat investigadora de l’UJI, com la participació d’empreses i institucions de l’entorn de la universitat. D’aquesta manera, a més a més, es pretén augmentar la presència en xarxes europees de recerca.

La Universitat Jaume I, amb el suport de l’OCIT, ha aconseguit quasi 50 projectes en els diferents programes marc de la Unió Europea i, en l’actualitat, té en actiu un total de dotze projectes amb un finançament del programa H2020 de 6,6 milions d’euros. L’UJI, malgrat el seu caràcter mitjà i generalista, se situa com la tercera universitat valenciana en captació de fons del programa H2020.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions