Els grups de recerca de l’UJI aconsegueixen 11 de les primeres 43 places del pla GenT

12/12/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I incorporarà als grups d’investigació onze nous investigadors i investigadores, d’acord amb la resolució provisional del programa Generació Talent de la Generalitat Valenciana, un pla que pretén atraure i retenir a la Comunitat Valenciana personal investigador que transfereixi el seu coneixement a l’àmbit universitari i al teixit productiu valencià.

Les propostes presentades pels grups d’investigació de la universitat pública de Castelló han aconseguit 11 de les 43 places concedides en aquesta primera convocatòria: dues places de 17 en la modalitat de doctorat d’excel·lència; tres de vuit en doctorat amb experiència internacional; una de dues per doctors i doctores que desenvolupen projectes de transferència tecnològica en empreses valencianes; i cinc de 16 per la formació de doctors i doctores en empreses de la Comunitat Valenciana.

La rectora, Eva Alcón, ha destacat l’alta capacitat d’atracció del talent de la universitat castellonenca i, sobretot, el gran dinamisme dels grups d’investigació que han presentat les propostes, als quals ha felicitat per la iniciativa. A aquesta primera convocatòria s’han presentat 83 sol·licituds, de les quals han sigut aprovades el 51,8%; i en el cas de l’UJI l’èxit supera el 80% amb 11 propostes aprovades de les 13 presentades.

Els contractes tenen com a objectius afavorir la incorporació de personal investigador d’alt prestigi projecció internacional als centres d’investigació i universitats; augmentar el volum de fons europeus d’investigació i elevar el nivell d’excel·lència investigadora del sistema valencià.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions