L'UJI és la número 12 de les universitats espanyoles amb investigacions de major impacte i la 15 en col·laboració científica internacional

31/12/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló se situa en el número 12 entre les universitats espanyoles les investigacions de les quals obtenen major impacte de mitjana i en el número 15 pel que fa al ràtio d'articles desenvolupats en col·laboració amb institucions d'altres països, segons l'informe Mundial SIR 2010, el Rànquing d'Institucions d'Investigació de major cobertura realitzat pel Grup d'Investigació SCImago en el que s'analitzen els resultats de 2.833 institucions d'investigació de tot el món.

A l'hora de mesurar l'impacte de les investigacions, el rànquing mesura la ràtio entre la citació que rep una institució i la citació mitjana mundial per a documents del mateix camp científic i el mateix tipus. En el cas de l'UJI, les seues investigacions són citades un 18% més que la mitjana mundial. Pel que fa als 1.846 centres d'ensenyament superior de tot el món analitzats en el rànquing, la Universitat Pública de Castelló se situa al lloc 633 pel que fa a l'impacte de les seues publicacions, un indicador determinant per a conèixer la qualitat investigadora d'una institució.

Pel que fa a col·laboració internacional, mesura com el ràtio d'articles que publica una institució en col·laboració amb institucions d'altres països, l'UJI ocupa el lloc número 15 entre les universitats espanyoles i el 514 a nivell internacional tenint en compte només les universitats. Un altre dels indicadors inclosos en el rànquing fa referència al percentatge de publicacions en el 25% de les millors revistes del món. L'estudi revela que el 49,74% dels articles de l'UJI s'han publicat en les revistes de major impacte internacional, la qual cosa situa a la Jaume I en el número 24 de les universitats espanyoles i en el 637 de les de tot el món.

Aquestes posicions destacades resulten especialment interessants si es té en compte que, per les seues dimensions, l'UJI no pot competir amb altres centres en volum de publicacions en revistes científiques. Encara així, la Universitat de Castelló ocupa el número 34 en producció científica respecte a universitats espanyoles. En el total d'institucions analitzades, l'UJI ocupa el lloc 43 a nivell nacional i l'1.193 dels 2.833 centres internacionals i nacionals analitzats.

L'informe Mundial SIR 2010 reuneix informació sobre aquelles institucions que van publicar més de 100 articles en revistes científiques en 2008 i analitza la seua producció durant el període 2004-2008 en la major base de dades científica del món, Scopus del gegant Elsevier. El volum de producció analitzada constitueix un poc més del 80% de la producció científica mundial en el mencionat període.

Informe complet a: http://www.scimagoir.com

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions