Webinar: «Ètica i responsabilitat social per a la transformació digital»

26/06/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 2 juliol 2020
Acte: Webinar: «Ètica i responsabilitat social per a la transformació digital»
Lloc: en línia

Hora: 11 hores
Entitat: Universitat Jaume I. Espaitec

Breu descripció: Actualment, els diferents àmbits d'activitat humana es troben immersos en un procés de transformació sense precedents a conseqüència de la convergència de la Intel·ligència artificial, el Big Data i la Internet de les Coses (IoT). No obstant això, malgrat la seua potencialitat, la seua aplicació precipitada i acrítica sobre la política, l'economia, la indústria o la salut està generant conseqüències negatives per a la societat, especialment entre els col·lectius més vulnerables.

Amb l'objectiu de mostrar els reptes ètics que subjauen a la transformació digital, així com orientacions per a la seua aplicació socialment responsable i moralment vàlida a través del disseny i aplicació d'ecosistemes ciberètics, el Parc Científic Tecnològic de la Universitat Jaume I (Espaitec), organitza el pròxim 2 de juliol de 2020 a les 11 hores el webinar «Ètica i responsabilitat social per a la transformació digital».

Una xarrada gratuïta impartida per Patrici Calvo, professor de Filosofia Moral de la Universitat Jaume I, codirector del Màster Universitari en Ètica i Democràcia i investigador del grup Ètica Pràctica i Democràcia (EPyD). Per a participar es requereix inscripció prèvia en www.espaitec.uji.es abans del dimecres 1 de juliol.

El webinar facilitarà la introducció en el significat de la transformació digital, els principals elements que la componen així com una reflexió crítica dels impactes econòmics, socials i mediambientals de la transformació digital en els diferents àmbits d'activitat humana i els reptes ètics que li subjauen. En aquesta conversa digital es mostraran idees per al disseny i aplicació d'un ecosistema ciberètic per a la gestió, monitoratge i compliment de les expectatives legítimes dels grups d'interés.

Patrici Calvo analitzarà les principals obligacions que la transformació digital ètica i responsable ha d'exigir a usuaris, consumidors, polítics i desenvolupadors de tecnologies. Així, el webinar es dirigeix a la societat en general i especialment, a empreses innovadores treballant en processos de transformació digital per a descobrir diferents eines de gestió, monitoratge i compliment de l'ètica i la responsabilitat social. Després de la presentació de Patrici Calvo s'obrirà un torn de preguntes i intercanvi d'idees entre els assistents.

Aquesta acció forma part del conjunt de tallers d'habilitats empresarials organitzats per Espaitec i finançats per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, per a mantindre actualitzat el coneixement del teixit empresarial de Castelló a través de temes d'innovació i transformació digital.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions