Jornada: «És la innovació responsable? El diàleg entre empresa i societat com a motor de canvi» L’UJI proposa un debat sobre innovació responsable i participació ciutadana a partir de l’experiència amb empreses d’Espaitec

11/12/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 17 de desembre 2018
Hora: 19:00 a 21:00 hores
Acte: Jornada
Títol: «És la innovació responsable? El diàleg entre empresa i societat com a motor de canvi»
Lloc: Menador espai cultural
Entitat: Universitat Jaume I i Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana

El Menador espai cultural acollirà el dilluns 17 de desembre de 2018, a les 19 hores, una jornada de reflexió sobre els beneficis d'establir un major diàleg entre empreses innovadores i societat per tal d’avançar cap a una innovació que done resposta a les necessitats, valors i expectatives de la ciutadania. La jornada comptarà amb la conferència «Innovacions irresponsables? Ètica i valors en el desenvolupament tecnològic», a càrrec de Raúl Tabarés, investigador de TECNALIA Research & Innovation i una taula redona en la qual s'abordarà l'avanç cap a una recerca responsable en els parcs científics, partint del cas d’Espaitec com experiència aplicada.

David Cabedo, vicerector adjunt de transferència, innovació i emprenedoria de l'UJI, i Domingo García Marzá, catedràtic d'Ètica de l’UJI, inauguraran les jornades emmarcades en el projecte «Cap a una innovació responsable: els parcs científics com a motor de canvi», que compta amb el suport de la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. El projecte, desenvolupat pel Vicerectorat d’Investigació i Transferència de la Universitat Jaume I, a través de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, té com a objectiu promoure la recerca i innovació responsables (RRI per les seues sigles en anglès) en Espaitec per, a partir d'ací, fer-ho extensible a la resta de l'ecosistema valencià de la innovació.

La jornada comptarà amb la participació de Raúl Tabarés, investigador de TECNALIA, centre de recerca i desenvolupament tecnològic situat a Sant Sebastià i referent a Europa. Raúl Tabarés desenvolupa la seua activitat investigadora en l'àrea d'Estratègies d'Innovació, en diversos projectes de caràcter internacional, nacional i regional. Després de la conferència es realitzarà una taula redona amb la participació de Juan Antonio Bertolín, director de gestió de Espaitec, Elsa González, professora d'Ètica de l’UJI i els empresaris innovadors participants en el projecte Hugo A. Ferrer, CEO en SemanticBots, i David Hernández, responsable de comunicació en Cuatroochenta.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions