Exposició: «De Femíneo. Un art sense límits» La Galeria Octubre de l’UJI acull l’exposició «De Femíneo. Un art sense límits»

11/04/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Galeria Octubre de la Universitat Jaume I, ubicada a l’Àgora universitària, acull del 22 de febrer el 20 d’abril de 2018 l’exposició col·lectiva «De Femíneo. Un art sense límits», una mostra que recull l’obra de deu dones: Pilar Farrés (Castelló d’Empúries), Altea Grau (Castelló de la Plana), Myriam Jiménez (Madrid), Andrea Lira (Santiago, Xile), Cecilia Mandrile (Argentina), Lucía Moya (Castelló de la Plana), Marta Negre (l’Alcora), Ana Sansano (Onda), Nuria Torres (Barcelona) y Rossana Zaera (Castelló de la Plana). La inauguració tindrà lloc el dijous 22 de febrer de 2018, a les 13 hores.

Aquest projecte artístic mostra l’obra de deu dones que, afortunadament, ja no es veuen obligades a treballar apartades d’un corrent artístic imperant a causa del seu estatus de dona, sinó que són lliures de viure alienes a aquesta corrent o moviment i treballar en allò que realment senten sense por de no ser acceptades.

Per a la seua comissària, Irene Gras Cruz: «L’art no entén de gènere, només d’individus amb la immensa necessitat d’expressar i transmetre fets, situacions, idees, pensaments, emocions…, sense cap tipus de límits.» És més, Gras afegeix que: «Cada una d’elles deixa la seua empremta d’identitat partint del seu propi coneixement i experiència. No obstant això, totes elles comparteixen una sèrie de característiques que actuaran de fil conductor de la mostra, com ara la senzillesa, l’elegància, el color blanc, la subtilesa, la fragilitat, la naturalitat… que emanen cada una de les obres i que conformen l’esmentada femineïtat: suavitat, delicadesa, finor.»

L’horari de visites és de dilluns a divendres de 10.30 a 13.30 i de 17.00 a 20.30 hores. La sala romandrà tancada del 5 al 10 de març amb motiu de les festes de la Magdalena; el 19 de març, festivitat nacional i del 29 de març al 6 d’abril de 2018 per les vacances de Setmana Santa.

Catàleg de l'exposició

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions