Congrés Internacional: L'Espoli de Béns Culturals. Instruments Legals Davant del Mateix

11/10/2017 | FCJE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Castelló, 5 i 6 d'octubre 2017 

Saló de graus. Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques

Universitat Jaume I (Castelló)

Projecte AICO/2016/033 Generalitat Valenciana

Organitza: Profa. Cristina Guisasola Lerma. Universitat Jaume I (Castelló)

Presentació:

Existeix en els nostres dies una creixent preocupació global i internacional per part de juristes i criminòlegs cap als fenòmens de destrucció i dispersió dels béns culturals.

En aquest sentit, després de la recent aprovació pel Consell d'Europa de la Convenció sobre delictes relatius als béns culturals, en el present Congrés es pretén analitzar la tutela penal a Espanya dels béns culturals, en particular la regulació dels actes d'espoli en jaciments arqueològics, terrestres i subaquàtics, després de la reforma penal introduïda per  LO 1/2015.

La problemàtica vinculada als actes d'espoli – el legislador penal no ha precisat en què consisteixen - ha sigut posada de manifest pels operadors jurídics i policials, els quals participaran amb ponències en les taules redones on s'analitzarà el fonament, abast i eficàcia d'aquesta intervenció punitiva, així com es tractarà de delimitar-los de figures afins, amb les quals se susciten problemes concursals.

Destinataris:

Estudiants (particularment de Criminologia i Seguretat i Dret) operadors jurídics i policials relacionats amb la tutela del patrimoni cultural, i persones interessades en la matèria.

Reconeixement de 0,5 crèdits per activitat extraacadèmica.

PROGRAMA

FOTOS

Informació proporcionada per: Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques