Introducció d'aquesta guia

02/07/2018 | OIPEP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Guia electrònica d'orientació professional per a universitaris “Preocupa't” està concebuda com un instrument àgil i pràctic per a qualsevol estudiant o titulat de l'UJI que es plantege iniciar el seu propi procés d'inserció professional.

.Podeu utilitzar-la com a material de suport a l'orientació professional que us lliuraran gratuïtament els tècnics d'orientació de l'OIPEP, o com una guia «d'autoajuda» per realitzar el vostre procés de recerca en solitari.

Aquesta Guia  està pensada per ser utilitzada de manera interactiva. D'una banda, podreu realitzar exercicis pràctics, disposareu d'un model d'agenda per planificar la vostra recerca d'ocupació, de fitxes que us facilitaran la recollida d'informació sobre els llocs de treball i les empreses a les quals voleu accedir i que us ajudaran a preparar-vos per a la situació d'entrevista, etc. També trobareu exemples reals de curriculum vitae i carta de presentació, de diversos tipus i amb distints formats, els quals us ajudaran a elaborar el vostre propi currículum i carta, ja què podreu emplenar-los amb les vostres dades i guardar-los o bé imprimir-los. Una utilitat que us pot ser d'interés són els vídeos que representen fragments d'entrevistes comentats i que fan referència a aspectes clau de les entrevistes de selecció, i programes de ràdio Preocupa't de VOX UJI, monogràfics sobre temàtiques al voltant de l'ocupació. Perquè aquestes informacions siguen més accesibles teniu un accés directe des de la pantalla principal.

D'altra banda, la Guia inclou nombroses direccions d'intenet que us donaran informació d'altres pàgines relacionades amb la inserció laboral i a una llista de correu on podreu rebre informació sobre ofertes de treball, si hi esteu interessats.

La informació està estructurada en 4 blocs: Introducció, preocupa't, prepara't i multimèdia.
El primer bloc, Introducció, es la presentació i primer contacte amb aquesta guía.
En el segon bloc, Preocupa't, s'ofereixen els coneixements i habilitats bàsics abans d'iniciar la recerca d'ocupació: com podeu formular el vostre projecte professional, millorar les vostres possibilitats d'ocupació des de l'UJI, conèixer les eixides professionals de la vostra titulació, preveure el procés de selecció amb què us haureu d'enfrontar i reflexionar sobre el tipus d'ocupació que busqueu.
El tercer bloc, Prepara't, té una clara orientació cap als coneixements i instruments pràctics necessaris per buscar ocupació i els recursos que podeu utilitzar en aquesta recerca.
El quart, multimèdia, conté arxius de video i pistes d'audio que serán de gran utilitat a l'hora d'encarar el procés de preparació, recerca, selecció, etc.

No obstant això, no cal que llegiu tots els continguts de principi a fi, sinó que, segons el vostre cas i els coneixements que tingueu sobre la recerca d'ocupació, podeu seleccionar els mòduls que us interessen, encara que els continguts s'han estructurat en ordre cronològic. Podreu vore permanentment l'índex dels mòduls i, quan punxeu en un d'ells, trobareu un guió dels apartats que conté, un resum dels aspectes més importants (“Preocupeu-vos per...”) i referències per ampliar la informació aportada (“Per a saber-ne més...”). A més, per facilitar-vos l'accés a la informació que desitgeu i la comprensió dels termes més importants, teniu també a un glossari, mentre navegueu per la Guia anireu trobant paraules: si punxeu damunt us apareixerà una finestreta amb la definició d'eixe terme.

Per últim, esperem que aquesta nova versió de la guia, que suposa una ampliació i revisió de la versió anterior, us siga d'utilitat.

Llegiu atentament aquesta guia i, si teniu algun dubte, podeu acudir a l'Oficina dInserció Professional i Estades en Pràctiques

Universitari@, PREOCUPA'T!