UJI

Trenquem barreres

Última modificació: 12/02/2020 | Font: USE

xic en cadira de rodes el dia internacional de la discapacitat

 

Salvant barreres a l’interior del campus: “Pensa amb els peus, no poses barreres"
Accessibilitat física en els espais / instal·lacions
Accessibilitat en la comunicació
A nivell personal (membres de la Comunitat Universitària)
Si detectes alguna barrera (Bústia UJI)

 

Salvant barreres a l’interior del campus: “Pensa amb els peus, no poses barreres"

Al disseny del campus s’han tingut en compte criteris d’accessibilitat. Tot i així si detectem alguna barrera arquitectònica es realitza la intervenció adequada per garantit l’accés a les diferents instal·lacions. Per poder realitzar aquesta intervenció, des del PAD s’ha llançat una campanya per a la comunitat universitària, “Pensa amb els peus. No poses barreres!”, mitjançant la qual el voluntariat detectarà aquells vehicles mal aparcats dintre del campus i els posarà un adhesiu informant que està sent una barrera per a una persona amb discapacitat.

 

Accessibilitat física en els espais / instal·lacions

Totes les aules i instal·lacions de la Universitat Jaume I són accessibles.

Els edificis, de nova construcció, estan equipats amb rampes i/o ascensors que permeten l'accés a totes les dependències.

Entre els espais a disposició dels alumnes es troben l'Espai de Descans i l'Espai d'Estudi Adaptat.

  • L'Espai de Descans és un espai equipat amb sofàs i butaques reclinables, destinat a aquells estudiants que per causa mèdica necessiten realitzar una pausa durant la jornada acadèmica.
  • L'Espai d'Estudi Adaptat es troba a l'edifici de la biblioteca i compta amb un ordinador equipat amb un programa d'ampliació de caràcters especial per a estudiants amb discapacitat visual.

Espais equipats amb sofàs i butaques reclinables, destinats a aquells estudiants amb discapacitat i/o malalties cròniques (narcolèpsia, fibromàlgia, etc) que per causa mèdica necessiten realitzar una pausa durant la jornada acadèmica

Actualment disposem de quatre espais:

  • Un espai de descans/lactància a la FCS
  • Un espai de descans/lactància a la FCJE
  • Un espai de descans/lactància a la FCHS
  • Un espai de descans/lactància a la ESTCE

Usuaris: Qualsevol membre de la comunitat universitària que per causa mèdica necessita fer pauses de descans.

Accès permanent: La gestió o accés a les sales es regula des del Pla d'Atenció a la Diversitat, mitjançant l'activació del carnet UJI per a accedir-hi. S'ha d'actualitzar cada curs acadèmic.

Accès per a lactància o de forma puntual: Dirigiu-vos al personal de la consergeria corresponent (FCS, FCHS, FCJE i ESTCE).


Desplaçaments per l’UJI persones amb pèrdua visual

Els membres de la comunitat universitària amb pèrdua visual que ho requereixen es poden posar en contacte amb els responsables del Pla d’Atenció a la Diversitat (suport@uji.es, 964.387.079/89) per treballar itineraris pel campus no habituals.

Esport i discapacitat; Accessibilitat a les instal·lacions; Activitats orientades a persones amb diversitat funcional a UJI. Amb la col·laboració de Vicent Porcar (Tècnic de l’àrea de Formació i Difusió del Servei d’Esports a l'UJI) (Sense Barreres - Vox UJI Ràdio 14/10/2015)

 

Accessibilitat en la comunicació

L’UJI vol suprimir les barreres de la comunicació.

Si formes part de l’estudiantat o professorat de l’UJI i portes audìfons, implant coclear o t’expresses en llenguatge de signes, contacta amb nosaltres. Et podem ajudar.

Al Pla d’Atenció a la Diversitat disposem de bucle portàtil que podem instal·lar a la teua aula de classe. A més a més, l’Equip de govern de l’UJI té la intenció d’incorporar de forma progressiva un bucle magnètic en aules grans. Trobem l’ exemple de l’aula magna de la nova facultat de ciències de la salut.

Amb l’objectiu de sensibilitzar a la comunitat universitària sobre la importància de l’accés a la comunicació des del projecte INCLOU, des del Programa d’Atenció a la Diversitat organitzem cursos sobre:

  • Audiodescripció. És per a persones cegues. Es tracta de la descripció de pel·lícules o continguts d'imatge, els quals van narrant el que passa a la pantalla.
  • Subtitulats. Es tracta de passar títols del que estan parlant els personatges en un producte audiovisual. Està indicat per a persones sordes.
  • Llenguatge braille. És un sistema per punts, que utilitzen les persones cegues, per llegir i escriure.
  • Dificultats de les persones Sordes oralistes, llengua de signes.

Tanmateix amb les accions que desenvolupem al Projecte INCLOU intentem conscienciar als membres de la comunitat universitària de la importància d’utilitzar terminologia que no ofenguin ni discriminen a les persones a les quals ens referim. 

 

A nivell personal (membres de la Comunitat Universitària)

El Pla d’Atenció a la Diversitat és punt de referència a l’UJI sobre discapacitat, diversitat funcional i necessitats educatives especials.

Productes de suport

En col·laboració amb la Fundació Universia et podem facilitar productes de suport personal que et permetran el seguiment de les classes i el treball acadèmic, tant a l’estudiantat, com al professorat i als personal d’administració i serveis de la Universitat.

Són productes de suport aquells que ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones facilitant l’activitat diària. Referent als estudis són productes de suport: programes informàtics específics (zoom text, etc.), gravadores, faristol, sintetitzador de veu, ordinador portàtil, equipo FM, etc..

Espai de Descans

A l’UJI disposem de dos Espai de Descans ubicats a l’accés de l’ESCTE i al Pavelló Poliesportiu.

Cadascú d’ells està dotat de 3 zones de descans que permeten als membres de la comunitat universitària realitzar la pauta de descans requerida per a mantenir l’activitat requerida durant la jornada diària a la Universitat.

Són usuàries persones amb fibromialgia, malalties cròniques, migranyes, etc.

Per sol·licitar l’accés cal contactar amb suport@uji.es

Espai de descans i productes de suport. Participem Olga Carbó, Jose Bravo, Rafael Vilar i una usuaria de l'espai de descans. (Sense Barreres - Vox UJI Ràdio 01/04/2015)

Espai d’Estudi

Ubicat al Centre de Documentació Biblioteca, l’Espai d’Estudi Adaptat és una cabina d’estudi dotada d’ordinador amb les aplicacions informàtiques necessàries per als usuaris.

 

Si detectes alguna barrera dis-nos-ho!

Volem millorar. Per aquest motiu volem que ens comuniques si has detectat alguna barrera física, dificultat en la comunicació, etc. en l’UJI.

Per a d’això hem creat la campanya “Pensa amb els Peus! No poses barreres!”. Mitjançant el correu suport@uji.es  pots contactar amb nosaltres i informar-nos sobre allò que has trobat que estiga obstaculitzant l’accés de persones amb alguna discapacitat. A més, també pots fer-te voluntari de la campanya.

Al plànol que hi ha a continuació es troben marcades totes les places reservades per a aparcar persones amb alguna minusvalia dintre del campus.

Pots utilitzar la bústia UJI (bustia@uji.es) per realitzar consultes, queixes, suggeriments o felicitacions.

Informació proporcionada per: Unitat de Suport Educatiu