Accions de sensibilització

15/10/2021 | USE
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Projecte INCLOU. Accions de Sensibilització sobre les Necessitats de les Persones amb Necessitats Educatives Especials, s'emmarca en el Pla d'Atenció a la Diversitat (PAD).

 

El projecte INCLOU té com a rerefons el concepte d'educació /universitat INCLUSIVA.

L'educació de les persones amb discapacitat ha passat per diferents etapes i concepcions al llarg del temps. Des dels inicis llunyans amb l'exclusió social i segregació, al concepte clínic en què es consideraven persones malaltes i havien d'escolaritzar-se en centres específics amb terapeutes i professorat expert en la problemàtica. Més pròxim està el concepte d'integració educativa, on la persona deixa de considerar-se un malalt i per contra se cerca la interacció amb l'entorn, els altres estudiants. Finalment arribem a la situació actual: educació inclusiva.

Des d'aquesta perspectiva és l'entorn el que s'ha d'adaptar per a donar resposta educativa a tot@s els/les membres de la societat.

Aquest concepte, educació inclusiva, apareix en la Declaració de Salamanca -1994 , article 28 (PDF).

És des d'aquesta concepció centrada en el coneixement de la persona, les necessitats específiques i la visió de l'entorn en el qual es justifica el Projecte INCLOU i d'on arranca el seu nom.

3 de desembre: Dia Internacional de la Discapacitat (Sense Barreres - Vox UJI Ràdio 01/12/2010)

Programa coordinat per Marcos Llorens, estudiant invident de Psicologia; Albert Miret, estudiant invident de Dret, Almudena García, estudiant de Traducció i interpretació, i Mari Pedra i Alba Gallardo, estudiants del Cicle Superior d'Integració Social amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat (Sense Barreres - Vox UJI Ràdio 03/12/2008)

 

El Projecte INCLOU té un doble objectiu:

 1. Desenvolupar accions de sensibilització sobre les necessitats de les persones amb necessitats educatives especials
 2. Col·laborar amb altres entitats educatives i associacions específiques del món de la diversitat.

En tant que la universitat és un centre formatiu de futurs professionals, considerem important aproximar el món de la diversitat als nostres estudiants, professorat i PAS . El coneixement de la diferència /diversitat pot constituir un valor transversal afegit a la formació dels estudiants, a més d'un valor social que ajuda a formar professionals més solidaris.

D'altra banda considerem fonamental la col·laboració amb professionals d'altres nivells educatius (educació primària i secundària), així com amb entitats o col·lectius específics.

Aquests objectius es concreten en accions concretes com són:

 • Realització d'accions conjuntes amb els centres docents de la universitat (facultats i escola) vinculades amb el món de la discapacitat i relacionades amb les titulacions.
 • Organització d'activitats formatives relacionades amb la diversitat dirigides a la Comunitat Universitària.
 • Gestió del reconeixement de crèdits de lliure configuració per a activitats formatives relacionades amb la diversitat.
 • Organització d'activitats d'oci en les quals estiga present la discapacitat o diversitat.
 • Realització d'accions relacionades amb el món de la diversitat al llarg de tot el curs i en tots els centres educatius de l'UJI.
 • Celebració del 3 de desembre, dia internacional de la discapacitat.
 • Organització d'activitats al voltant de la diversitat en les seus de la Universitat.
 • Difusió de notícies, cursos, formació sobre el món de la discapacitat... entre la comunitat universitària.
 • Coordinació amb l'EOPAE, especialistes dels serveis psicopedagògics escolars de Castelló.
 • Col·laboració amb entitats específiques / associacions

 

Des de l'any 1997 es fan accions de sensibilització sobre estudiants amb necessitats educatives especials dirigides a la comunitat universitària.

Informació proporcionada per: Unitat de Suport Educatiu