Ciència Accessible

11/02/2016 | USE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I vol fer la ciència accessible a totes les persones, per la qual cosa ha engegat una iniciativa perquè els continguts del videobloc Ciència UJI TV no tinguen barreres. 

D'aquesta manera, s'ha creat en el videobloc la categoria Vídeos accessibles en la qual es poden trobar vídeos de divulgació científica subtitulats específicament per a persones sordes i també vídeos amb audiodescripció per a persones cegues. Així mateix, s'ha creat un podcast de ciència en el qual es publiquen àudios d'entrevistesde als grups de recerca així com de vocabulari científic per a fer accessible aquest material a persones no vidents. 

L'objectiu és ampliar l'accessibilitat a un canal que vol comunicar i divulgar la ciència a la societat. 

El canal Ciència UJI TV està gestionat per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i), adscrita al Servei de Comunicació i Publicacions de la Jaume I i integrada en la xarxa d'UCC+i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d'Economia i Competitivitat. El projecte compta així mateix amb el patrocini de les empreses de Gimeno Servicios Facsa i Iproma i l’Aula Dávalos Fletcher.

Enllaç a vídeos accessibles: http://blogs.uji.es/cienciatv/ca/category/videos-accessibles/ 

Enllaç al podcast: http://www.ivoox.com/podcast-ciencia-uji_sq_f1167774_1.html

Ciència UJI TV: http://blogs.uji.es/cienciatv/ca/