Olimpíades acadèmiques

04/11/2021 | InfoCampus
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I organitza anualment, en col·laboració amb diversos departaments i centres de secundària, les olimpíades acadèmiques en matèries tan diverses com ara Química, Física, Matemàtiques, Biologia, Economia, Humanitats, Història i Patrimoni, Valencià i Filosofia algunes d’aquestes amb més de trenta edicions.

En aquestes olimpíades l’alumnat de secundària i batxillerat de la província participa, durant un dia, en unes proves comunes per a seleccionar aquells estudiants i estudiantes que ens representaran en altres competicions de caràcter autonòmic, estatal i internacional i que porten el nom del seu centre i ciutat arreu del món; i que donen, així, una projecció molt bona del nivell educatiu del nostre alumnat i de la bona feina desenvolupada pels seus educadors i educadores.

Des d'aquest curs 2019/2020, l'estudiantat de Batxillerat i cicles formatius de grau superior, pot participar també en premis de promoció de graus, en les disciplines de: Publicitat, Humanitats, Història i Patrimoni, Dret (premi Jurídic) i Tecnologia Industrial. 

La participació en aquests premis té com a objectiu ampliar els coneixements de les matèries de batxillerat i cicles formatius, que es relacionen més directament amb els diferents graus que es promocionen. D'aquesta manera l'estudiantat pot aprofundir en els continguts curriculars de la universitat i afavorir la seua presa de decisions vocacionals. 

Tant les olimpiades com els premis representen una via per a la seua futura incorporació a la universitat, una oportunitat per a descobrir futurs talents. La Universitat vol contribuir a formar aquest capital humà i per això posa a l'abast d'aquest estudiantat excel·lent diferents programes com per exemple l'accés a la investigació des del primer curs a la universitat (programa "Estudia i investiga a l'UJI), programes d'alt rendiment acadèmic (ARA), tutorització inmediata (Pla d'acció tutorial universitari, PATU), oportunitats d'estades a l'estranger, etc.