UJI

QUÈ SÓN LES COLÒNIES CIENTÍFIQUES?

15/04/2019 | USE

Actualment tenim una societat i una economia dinàmica i canviant, que fa necessari unir l’activitat investigadora i formativa de les universitats amb l’entorn empresarial, i social en el qual s’ubiquen. S’han de cercar activitats que permeten un treball cooperatiu i transversal i que formen als futurs ciutadans del món del coneixement, convertint-les en persones més preparades i completes.

Aquesta necessitat s’incardina a la Universitat Jaume I, amb l’objectiu central de Campus Habitat 5U, que és un projecte que es concep com impulsor i dinamitzador d’un procés de creixement intel·ligent, sostenible, i integrador basat en el coneixement, la innovació, la creativitat, l’eficàcia de recursos, l’ocupabilitat, i la cohesió social i territorial.

L’objectiu d’aquesta activitat és gaudir i conèixer millor l’àmbit científic. Permetent que s’apropen a la ciència amb curiositat, partint dels fenòmens més cridaners que es poden desenvolupar als laboratoris i tallers científics, despertar l’interès per les titulacions més científiques i la investigació, i potenciar la convivència entre companys d’altres centres amb les mateixes inquietuds compaginant oci i ciència.

A més a més, durant la setmana que duren les Colònies, l’estudiantat obté informació de primera ma que els permet prendre decisions vocacionals amb major seguretat i menor marge d’error en el moment d’escollir quina és la formació que desitgen per a desenvolupar-se a nivell professional acadèmic i personal. A través de l’aprenentatge experiencial, es poden descobrir titulacions en les que es permet ampliar coneixements sobre un camp d’interès concret, o fins i tot, descobrir sortides professionals de les titulacions, desconegudes fins el moment.   

En les quatre edicions anteriors, van participar més de 100 estudiants i estudiantes de diferents centres de Castelló i província, així com estudiantat d’Elx, Conca i Murcia. Tots ells, van expressar un elevat grau de satisfacció amb totes les activitats realitzades a les Colònies, amb opinions com les següents:

- “Aquesta setmana ha resultat gratament divertida i interessant. He pogut aprendre molt amb gran part de les activitats, fins i tot avançant matèria que hauré d’estudiar els propers anys. Tant els professors, com companys de classe i organitzadors/es han ofert una companyia molt agradable”. I Colònies Científiques a l’UJI. 

- “Ha segut un experiència inoblidable, tant en l’aspecte social, és a dir, la relació amb els companys, com en l’aspecte educatiu per les matèries tant interessants que cursaré en un futur.” II Colònies Científiques a l’UJI. 
 
- "Personalment, m'ha agradat molt aquesta experiència. És algo diferent i innovador que et mostra la part més interessant de la ciència: les pràctiques. Tots els experiments i classes que hem fet m'han agradat molt i m'alegre d'haver vingut" III Colònies Científiques a l'UJI
 
- "Aquesta activitat no sols m'ha aportat nous coneixements relacionats amb les ciències, sinó que ha tingut l'oportunitat de conèixer gent amb els meus mateixos interessos i açò em motiva per a continuar treballant per aconseguri els meus objectius" IV Colònies Científiques a l'UJI
 
 
La realització de les V Colònies serà: des del dilluns 8 fins el divendres 12 de juliol, en horari de 9 a 14 i de 15.30 a 17 hores aproximadament, segons programa.
Informació proporcionada per: Unitat de Suport Educatiu