Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat UJI 2021/22

01/10/2021 | USE
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. 

 

 

Qui pot participar a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat?La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat està adreçada a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat (i equivalents) i cicles formatius d’entre 15 i 18 anys, de la Franja de Ponent, Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra, Catalunya del Nord i Sardenya.

Els equips han d’estar formats per un mínim de 2 i un màxim de 8 estudiants del mateix centre educatiu i estar representats per un/a capità/na que serà un/a docent del centre educatiu on estudien els membres de l’equip. Cal garantir la diversitat de gènere en la composició de l’equip.

 

Quins són els objectius de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat?

La Xarxa Vives impulsa des de l’any 2014 aquesta competició dialèctica amb els següents objectius:

  • Millorar les habilitats comunicatives dels participants que es troben en l’etapa formativa.
  • Fomentar l’adquisició de competències transversals com són la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs, la planificació i la presa de decisions.
  • Proveir al professorat d’una eina d’innovació docent per al desenvolupament personal de l’alumne en l’àmbit del multilingüisme.
  • Crear un espai de col·laboració entre els nivells d’educació secundària i superior.
  • Oferir a l’alumnat un primer contacte amb la universitat.

 

Com es desenvolupa la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat?

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat consta de fases locals (classificatòries) i d’una fase final.

 

Fases locals
Cada centre docent s’inscriu com a participant a una universitat de la Xarxa Vives. Les fases locals es disputen entre els equips dels centres inscrits a una mateixa universitat. L’equip guanyador de cadascuna de les fases locals es classifica per a la fase final. La fase local de la Universitat Jaume I de Castelló es desenvoluparà el 22 de febrer de 2021.

 

Fase final
En ella, competeixen els equips guanyadors de cada fase local, en representació de la universitat de referència.

 
Informació proporcionada per: Unitat de Suport Educatiu