Olimpíades acadèmiques

28/06/2024 | UO
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I organitza anualment, en col·laboració amb diversos departaments i centres de secundària, les olimpíades acadèmiques en diversos àmbits, algunes d'aquestes amb més de trenta edicions.

En les olimpíades l'alumnat de secundària i batxillerat de la província participa, durant un dia, en unes proves comunes per a seleccionar aquells estudiants i estudiantes que ens representaran en altres competicions de caràcter autonòmic, estatal i internacional i que porten el nom del seu centre i ciutat arreu del món; i que donen, així, una projecció molt bona del nivell educatiu del nostre alumnat i de la bona feina desenvolupada pels seus educadors i educadores.

L'estudiantat de Batxillerat i Cicles formatius de grau superior, també pot participar en premis de promoció de graus, de diferents modalitats.

La participació en aquests premis té com a objectiu ampliar els coneixements de les matèries de batxillerat i cicles formatius, que es relacionen més directament amb els diferents graus que es promocionen. D'aquesta manera l'estudiantat pot aprofundir en els continguts curriculars de la universitat i afavorir la seua presa de decisions vocacionals. 

Tant les olimpíades com els premis, representen una via per a la seua futura incorporació a la universitat, una oportunitat per a descobrir futurs talents. La Universitat vol contribuir a formar aquest capital humà i per això posa a l'abast d'aquest estudiantat excel·lent diferents programes com per exemple l'accés a la investigació des del primer curs a la universitat amb el Programa Estudia i investiga a l'UJI, Programes d'alt rendiment acadèmic (ARA), tutorització inmediata el primer curs de grau amb el Pla d'acció tutorial universitari - PATU, oportunitats d'estades a l'estranger, etc.

 

Recurs d'imatge olimpiades_premi_grau index

Olimpíades Acadèmiques i Premis de Promoció de Grau

Aquesta edició, que ha comptat amb prop de 533 participants, ha premiat un total de 47 estudiants provinents de 16 centres de secundària de la província de Castelló.

Informació proporcionada per: Unitat d'Orientació