Olimpíades acadèmiques

16/05/2022 | UO
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I organitza anualment, en col·laboració amb diversos departaments i centres de secundària, les olimpíades acadèmiques en diversos àmbits, algunes d'aquestes amb més de trenta edicions.
En les olimpíades l'alumnat de secundària i batxillerat de la província participa, durant un dia, en unes proves comunes per a seleccionar aquells estudiants i estudiantes que ens representaran en altres competicions de caràcter autonòmic, estatal i internacional i que porten el nom del seu centre i ciutat arreu del món; i que donen, així, una projecció molt bona del nivell educatiu del nostre alumnat i de la bona feina desenvolupada pels seus educadors i educadores.

L'estudiantat de Batxillerat i Cicles formatius de grau superior, també pot participar en premis de promoció de graus, de diferents modalitats.

La participació en aquests premis té com a objectiu ampliar els coneixements de les matèries de batxillerat i cicles formatius, que es relacionen més directament amb els diferents graus que es promocionen. D'aquesta manera l'estudiantat pot aprofundir en els continguts curriculars de la universitat i afavorir la seua presa de decisions vocacionals. 

Tant les olimpíades com els premis, representen una via per a la seua futura incorporació a la universitat, una oportunitat per a descobrir futurs talents. La Universitat vol contribuir a formar aquest capital humà i per això posa a l'abast d'aquest estudiantat excel·lent diferents programes com per exemple l'accés a la investigació des del primer curs a la universitat amb el Programa Estudia i investiga a l'UJI, Programes d'alt rendiment acadèmic (ARA), tutorització inmediata el primer curs de grau amb el Pla d'acció tutorial universitari - PATU, oportunitats d'estades a l'estranger, etc.

 

Informació proporcionada per: Unitat d'Orientació