UJI VOLUNTÀRIA ORIENTA

15/11/2022 | UO
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

PROGRAMA UJI-VOLUNTÀRIA ORIENTA 

Participa en el voluntariat d’Orientació dins del programa d’UJI-Voluntària de la Universitat Jaume I. 

El voluntariat UJI-VOLUNTÀRIA ORIENTA és gestionat per la Unitat d’Orientació de la Universitat Jaume I i et permet col·laborar en la tasca que el servei realitza, amb la finalitat de facilitar la presa de decisions del futur estudiantat universitari i afavorir la seua transició i adaptació a la universitat. A més de poder aconseguir crèdits ECTS.

Com a voluntari/ária tens un paper fonamental de manera que amb la teua experiència i vivències com a universitari/ària, eres una ajuda i un referent per a l'alumnat preuniversitari i nouvingut. 

La realització d'aquest voluntariat es concreta en dos parts diferenciades:

  • Rebre formació bàsica a càrrec de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat i formació específica a càrrec de la Unitat d’Orientació. Convalidable per 0,5 crèdits: Certificat de reconeixement de 0’5 crèdits. 
  • Participar i col·laborar de forma teòrico-pràctica en el desenvolupament d'activitats d’orientació. Convalidable per 0,5 crèdits: Certificat de reconeixement de 0’5 crèdits.  

Les activitats són les següents: 

Jornada de Portes Obertes: 7 de febrer de 2023 pel matí 

Jornada de Portes Obertes: 15 de febrer de 2023 pel matí 

Jornada de Portes Obertes: 21 de febrer de 2023 pel matí 

Jornada Portes Obertes: en família a l’UJI: divendres 31 de març per la vesprada o dissabte 1 d’abril pel matí (es realitzarà en una de les dues dates). 

Jornada d’Acollida: setembre de 2023 pel matí (dies previs a l’inici de les classes pendent de confirmar -un matí-)

 

Convalidable per 1 crèdit: per la participació en les dos parts s’obté 1 crèdit. 

 

Si vols ser voluntari/a has de seguir els següents passos:

  • Emplenar la "Fitxa de voluntariat": pots emplenar-la en l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) o descarregar-la, emplenar-la i enviar-la a ujivoluntaria@uji.es ("Fitxa de voluntariat"). 
  • Rebràs una formació bàsica (a càrrec de l'OCDS) i una formació específica (a càrrec del servei UJI o entitat externa).
  • Començaràs a realitzar activitat voluntària.
  • Quan finalitzes el teu voluntariat pots convalidar les hores de formació i acció voluntària que hages realitzat. L'OCDS gestionarà el teu certificat.

En finalitzar la participació en el programa, el voluntari o voluntària ha d’omplir un qüestionari final d’avaluació de la seua experiència.

Quasevol dubte: orienta@uji.es

Informació proporcionada per: Unitat d'Orientació