Assessorament psicològic i jurídic

13/07/2023 | Punt violeta rainbow
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

En l'actualitat, una part de la societat continua mostrant actituds negatives cap a l'homosexualitat, la bisexualitat i la transsexualitat. Això provoca que algunes persones pertanyents al col·lectiu LGTBI adopten i interioritzen cap a si mateixes aqueixes actituds homòfobes imperants i presenten el que es coneix com a homofòbia, bifòbia, transfòbia interioritzada. Algunes conductes, pensaments o actituds que poden ser indicadors de la presència d'homofòbia interioritzada són:

1. Control minuciós sobre qui coneix l'orientació sexual.
2. Sentir incomoditat davant la revelació de la pròpia orientació sexual.
3. Sentir incomoditat en interaccionar en públic amb una persona homosexual o bisexual.
4. Ser incapaç de parlar sobre temes relacionats amb l'homosexualitat o la bisexualitat en públic.
5. Sentir intimidació en llocs freqüentats per persones homosexuals o bisexuals.
6. Desig persistent de canviar la pròpia orientació sexual.
7. Pensar que les persones homosexuals o bisexuals no poden mantenir una relació de parella a llarg termini.
8. Pensar que les persones homosexuals o bisexuals són més promíscues que les heterosexuals.

En aqueix sentit, és probable que aquesta discrepància entre el que la persona sent i els missatges que li arriben de la societat cree un conflicte intern que provoque malestar psicològic i requerisca intervenció psicològica. La intervenció, emmarcada en la tradició cognitiu-conductual, s'aborda des de tres àmbits. En l'àmbit cognitiu, l'objectiu és l'eliminació dels pensaments irracionals i la substitució dels esquemes mentals distorsionats per nous patrons de pensament. En l'àmbit conductual, l'objectiu és incrementar les conductes que facen probable el contacte amb altres persones homosexuals o bisexuals sense que es produïsquen conductes d'evitació. En l'àmbit emocional, l'objectiu és el control i el maneig de les emocions associades, com la por o l'ansietat.

Per això, si sents que necessites que t'acompanyem en aquest procés, pots contactar-nos de manera gratuïta en puntvr@uji.es o telefonicamente 964/729102.

Informació proporcionada per: Punt Violeta-Rainbow