Canal Prioritari AEPD en Universitats (retirada de continguts sexuals o violents en Internet)

06/02/2020 | UI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) fa difusió de la plataforma “Canal prioritaridirigida a la població juvenil i a les víctimes de violència de gènere, abús o agressió sexual o assetjament o pertanyent a qualsevol altre col·lectiu especialment vulnerable. Aquesta plataforma, llançada al setembre de 2019 té com a objectiu:

1.        Minimitzar l'impacte en la víctima quan es produeix una doble victimització; per exemple, un cas de violació, assetjament, o humiliació per raons homòfobes o racistes que salta a les xarxes socials per a aconseguir la retirada d'aqueixos continguts d'internet (per exemple, àudios, imatges o vídeos).

2.        Alertar a les persones involucrades (tant al qui grava i reenvía com al qui reenvía o coneix la difusió i no fa res), de les possibles conseqüències penals, civils, laborals i administratives (una multa per protecció de dades per difusió de dades personals sense el consentiment de la víctima) en què poden incórrer.

D'aquesta manera, la societat disposa d'una plataforma des de la qual poden realitzar denúncies que suposen un cas greu de contingut sexual o violent (per exemple: ciberassetjament) perquè siga valorada amb urgència en l'AEPD. L'AEPD al seu torn enviaria una ordre urgent de retirada de contingut a l'empresa d'internet o a la xarxa social on s'està difonent. De manera paral·lela i si existeixen indicis d'infracció, s'encarreguen d'obrir actuacions d'investigació i si escau, un procediment sancionador. Google, Facebook, Instagram i Twitter ja estan col·laborant de manera proactiva amb el canal prioritari de l'AEPD.

A més disposa del link d'accés a les  preguntes freqüents del Canal prioritari i el link amb la informació per a presentar la reclamació.

Informació proporcionada per: Unitat d'Igualtat