Sense barreres - VoxUJI Ràdio

16/02/2024 | UDD
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Sense barreres és una acció emmarcada en el Programa d'Atenció a la Diversitat de la Universitat Jaume I. El programa té format quinzenal i té com a objectiu fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

Està coordinat per la Unitat de Diversitat i Discapacitat de l'UJI, la col·laboració dels estudiants i el suport del Vicerectorat d'Estudiantat i Compromís Social

En el programa trobareu temes d'interès, entrevistes, vivències personals i notícies relacionades amb les necessitats educatives especials, la discapacitat i el món universitari. Ens agradaria que ens enviàreu suggeriments o propostes de temes que penseu que són interessants a l'adreça suport@uji.es. Gràcies per la vostra col·laboració.

 

Últim programa

12-02-2024: Participen Olga Carbó i Cristina Ramos (Unitat de Diversitat i Discapacitat) i Idoia Piquer (Directora de la Unitat Especialitzada d'Orientació de Castelló). Parlen de les UEO de la Comunitat Valencianan i de la tasca que realitzen acompanyant als estudiants amb necessitats específiques de suport educatiu en les etapes prèvies a la universitat

29-01-2024: Participen Olga Carbó (responsable de la Unitat de Diversitat i Discapacitat), Odet Moliner (Directora acadèmica UNIDIVERSITAT), Pilar Bayarri i estudiants del curs UNIDIVERSITAT. Parlen del curs UNIDIVERSITAT del curs acadèmic 2023/2024 i de la experiència d'aquest curs per als nous estudiants

15-01-2024: Participen Olga Carbó i Cristina Ramos (Unitat de Diversitat i Discapacitat), Samuel Romero (Direcctor de Projectes i Relacions Institucionals d'Asindown), Claudia, Aitana i Sara (estudiants del Grau de Publicitat i Relacions Públiques). Parlen de la campanya proposada per Asindown a la que s'han presentat les nostres estudiants, resultant guanyadores

04-12-2023: Participen Olga Carbó i Encarna González, de la Unitat de Diversitat i Discapacitat i Elsa González, vicerectora de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Inclusió. Parlen del Dia Internacional de la Discapacitat i la importància de celebrar aquest dia per la Inclusió, la No Discriminació i la Justicia.

20-11-2023: Participen Olga Carbó (responsable de la Unitat de Diversitat i Discapacitat), Ariadna Berbel (psicóloga del centre Ateneu) i Juan Duarte (usuari del centre) Parlen del dany cerebral i del treball d'aquesta entitat amb les persones afectades, els seus familiars i amics

06-11-2023: Participen Olga Carbó i Cristina Ramos de la Unitat de Diversitat i Discapacitat de l'UJI i Enric Reverter (professor de suport de l'equip educatiu de l'lONCE Castelló). Parlen de la discapacitat visual en la universitat i del paper que desenvolupa l'ONCE al llarg de la vida acadèmica d'una persona amb discapacitat visual.

23-10-2023: Particien Olga Carbó (responsable de la Unitat de Diversitat i Discapacitat de l'UJI) i Omar Torres, director de la Cátedra de Discapacidad de la Universidad de l'Havana. Parlen de la experiencia que ha suposat impartir un curs de formació en la Universitat de l'Havana per Olga Carbó i Odet Moliner (professora i directora del Departament d'Educació)

03-10-2023: Participen Olga Carbó, Encarna González, Rocío Marín i Cristina Ramos de la Unitat de Diversitat i Discapacitat de l'UJI. Parlen de com ha anat el curs acadèmic 2022-23 i fan un resum dels accions més importants que s'han desenvolupat aquest curs acadèmic.

22-05-2023: Participen Olga Carbó i Cristina Ramos de la Unitat de Diversitat i Discapacitat i Miguel Torres, professor de secundària d'educació física. Parlen del repte solidari "12 sueños x 12 meses" amb la finalitat de recaptar fons per a centres de discapacitat de la provincia de Castelló

08-05-2023: Participen Olga Carbó i Cristina Ramos de la Unitat de Diversitat i Discapacitat i Rubén Safont (orientador de l'IES Ximén d'Urrea). Parlem de selectivitat des de la perspectiva dels centres i de la tasca tan important que fan els orientadors amb els estudiants amb necessitats específiques de suport educatiu.

17-04-2023: Participen Olga Carbó (responsable de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) Laura (persona de recolzament) i estudiants del diploma de formació per a l'ocupació i la vida independent de joves amb discapacitat intel·lectual (Julian, Laura, Alejandra i Ruben)

27-03-2023: Participen Olga Carbó i Cristina Ramos de la Unitat de Diversitat i Discapacitat i Yolanda Arnau, presidenta de l'Associació TEACAST. Parlen de les persones amb TEA i de l'experiència de Yolanda com a mamà d'un xiquet TEA

06-03-2023: Participen Olga Carbó, de la Unitat de Diversitat i Discapacitat, M. Carmen Pastor (Vicerectora d'Estudiantat i Vida Saludable) i Cristina García (professora de la Universitat Jaume I) Parlen del programa UJI Saludable i de com uns hàbits de vida saludable poden millorar el nostre dia a dia.

20-02-2023: Participen Olga Carbó, Cristina Ramos i Núria Felipe de la Unitat de Diversitat i Discapacitat i Marga Gonell de l'Oficina de Relacions Internacionals de la Universitat Jaume I. Parlen de la mobilitat internacional per estudiar a altres universitats i animen els estudiants de NESE a sol·licitar-la.

06-02-2023: Participen Olga Carbó  i Cristina Ramos de la Unitat de Diversitat i Discapacitat i Sixte Safont, coordinador de les proves PAU a la UJI. Parlen del procediment d'adaptacions a les proves d'accés a la universtiat per aquells estudiants NESE que ho necessiten.  

23-01-2023: Participen Olga Carbó, Rocío Marín i Cristina Ramos de la UDD, Carolina García, Teresa Gallego i Manuel de l'Assosiació Parkinson de Castelló. Parlem del conveni signat entre l'UJI i l'Associació Parkinson i de com aquesta malaltia ha afectat en la vida dels nostres convidats.

09-01-2023: Participen Olga Carbó (responsable de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) i Mercé Barrera (professora del Departament de Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literarura). Parlen de la inclusió a les aules sobretot dels estudiants ASPERGER. Un programa per a fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

12-12-2022: Participen Olga Carbó, Cristina Ramos i Rocío Marín (de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) i Anna Buchardó (investigadora posdoctoral en Derecho Internacional Público en la UJI). Parlen de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat. Un programa per a fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

28-11-2022: Participen Olga Carbó i Rocío Marín (de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) i Conchi Pérez (Tècnica d'inserció Professional de l' OIPEP). Parlen d’oportunitats, ajudes, pràctiques i beques a la Universitat . Un programa per a fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

14-11-2022: Participen Olga Carbó i Rocío Marín, de la Unitat de Diversitat i Discapacitat i Odet Moliner, Directora acadèmica del Diploma Unidiversitat: "Formación para el Empleo y la vida independiente de jóvenes con discapacidad intelectual". Parlen d’universitat inclusiva i accessible. Un programa per a fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària

31-10-2022: Participen Olga Carbó i Rocío Marín (de la Unitat de Diversitat i Discapacitat), Mónica Mingarro (presidenta d'APADAHCAS), Amanda Meliá (psicòloga) i Alberto Real (psiquiatra). Parlen de TDAH, les jornades TDAH i les seues problemàtiques a les aules. Un programa per a fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

17-10-2022: Participen Olga Carbó, Cristina Ramos y Rocío Marín (de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) i Andreea Coleasa, Nuria Costa i Alba Raro(voluntàries de la UDD). Parlen del programa de voluntariat UJI Voluntària i de la experiència MEDNIGHT GTS. Un programa per a fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

03-10-2022: Participen Olga Carbó (responsable de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) i Elsa González Esteban (Vicerectora de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat). Parlen d’universitat inclusiva i accessible. Un programa per a fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

27-06-2022: Participen Olga Carbó, Encarna González, Rocío Marín i Cristina Ramos de la Unitat de Diversitat i Discapacitat de l'UJI. Parlen de com ha anat el curs acadèmic 2021-22 i fan un resum dels accions més importants que s'han desenvolupat aquest curs acadèmic. 

13-06-2022: Participan Odet Moliner, Olga Carbó, Paula Escobedo, Sara Buils, Mar Ronchera, i Empar March organitzadores del Diploma de formació per a l'ocupació i vida independent de joves amb discapacitat intelectual.

30-05-2022: Participen Olga Carbó i Rocío Marín de la Unitat de Diversitat i Discapacitat; Toni Gil, Coordinador General de les PAU del Sistema Universitari Valencià i Carmen Falomir, cap del Servei de Gestió de la Docència i Estudiants. Parlen del procediment per a la realització de les Proves d'Accés a la Universitat i del de matrícula a l'Universitat.

16-05-2022: En aquest programa participen Olga Carbó i Rocío Marín (de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) convidem a Celia Cano (orientadora de l'Institut Violant de Casalduch) i Miriam González (estudianta del màster de Psicopedagogia i alumna en pràctiques a la Unitat). Parlem d'orientació acadèmica en etapes prèvies a la universitat i d'alumnat amb NESE. Un programa per fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

02-05-2022: Participen Olga Carbó (de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) Modesto Fabra (Professor/a Titular i Vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació) i Ricardo Borillo (Unitat d'Anàlisi i Desenvolupament TI) . Parlen de la Unitat Responsable d'Accessibilitat . Un programa per fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

11-04-2022: Participen Olga Carbó, Rocío Marín (de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) i Cristina Rebollo (PDI). Parlen des de la perspectiva del professorat amb estudants amb NESE i també com a mare d'un xiquet amb TDAH. Un programa per fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

28-03-2022: Participen Olga Carbó, Rocío Marín (de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) i Emili Marmaneu (Vicepresident de FEVAFA). Parlen d'Alzheimer, investigació i reivindicació per atendre a les persones afectades. Un programa per fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

07-03-2022: Participen Olga Carbó i Rocío Marín (responsable de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) i Anabel Martínez (professora associada al Departament de Traducció i Comunicació) parlaran d'investigació i ensenyament de la llengua anglesa, lligada al voltant del món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària

22-02-22: Participen Olga Carbó, Encarna González y Rocío Marín (de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) Sixte Safont (coordinador de les PAU a l'UJI) Raquel Borrell (UV) i Isabel Andreu (UPV) Parlen del procediment i sol.licitud d'adaptacions a les PAU. Un programa per a fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

24-01-2022: Participen Olga Carbó i Encarna González (de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) i Núria Roselló (titulada UJI en infermeria). Parlen des de la perspectiva com alumna i usuària de la UDD i d’universitat inclusiva i accessible. Un programa per a fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

10-01-2022: Participen Olga Carbó i Rocío Marín (de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) i Rafael Ballester (Degà de la Facultat de Ciències de la Salut i docent). Parlen de diversitat i inclusió a l'UJI . Un programa per a fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

14-6-21: Participen Olga Carbó i Rocío Marín (de la Unitat de Diversitat de l'UJI), Ana Escobar i Javier Julve de la Fundació Síndrome de Down, Sergio Gil, alumne en pràctiques a l'UJI de la Fundació Síndrome de Down i PAS de diferents serveis de l'UJI en els que ha participat Sergio. Parlarem sobre l'experiència a la Biblioteca, als Hivernacles, a la Unitat de Gestió I i a la Consergeria de la FCHS, i sobretot, d'inclusió a l'UJI.

19-11-21: Participen Olga Carbó, Encarna González Alamilla i Rocío Marín Capdevila. Presenten la Unitat de Diversitat i Discapacitat de l'UJI

10-12-21: Diploma "Formación para el Empleo y la Vida Independiente de jóvenes con Discapacidad Intelectual"

13-12-21: Participen Olga Carbó, Rocío Marín (de la Unitat de Diversitat i Discapacitat) i Benito Pérez (de l'Oficina de Vida Independent "Sole Arnau Ripollés").  II Jornades sobre vida independent i assistència personal. Un programa per fer visible el món de la discapacitat i la diversitat des de la perspectiva universitària.

 

Informació proporcionada per: Unitat de Diversitat i Discapacitat