Acte d'inauguració del curs

28/10/2021 | USE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Inauguració del curs de Formació per a l'Ocupació i la Vida Independent de Joves amb Discapacitat Intel·lectual

La Universitat Jaume I ha inaugurat el curs «Formació per a l'ocupació i la vida independent de joves amb discapacitat intel·lectual» donant la benvinguda al campus a l'estudiantat que s'incorpora al programa, una iniciativa d'universitat inclusiva dirigida a joves amb discapacitat, amb inquietuds de formar-se i de trobar un treball digne.

Han donat la benvinguda la vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social de la Universitat Jaume I, Inmaculada Rodríguez Moya; el director regional d'Inserta Empleo Fundación ONCE Comunitat Valenciana, Vicente Micó Alonso; així com la seua directora acadèmica, Odet Moliner García, del Departament de Pedagogia, Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura de la Universitat Jaume I. La directora tècnica, Olga Carbó Badal, coordinadora de la Unitat de Diversitat i Discapacitat de l'UJI, ha presentat els detalls del curs en el que participen 17 alumnes.

Inmaculada Rodríguez Moya,  vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social de la Universitat Jaume I, ha incidit en que "L'UJI vol ser per a vosaltres un entorn educatiu però també un espai de trobada entre estudiantat, professorat, professionals i famílies, un espai per a fer front als reptes per a la vostra inserció socio-laboral. El desenvolupament laboral és un dels motors més poderosos per a ajudar a les persones amb discapacitats a construir la seua identitat com a membres d'una comunitat".

"Vam ser la primera universitat espanyola en reconèixer explícitament als seus estatuts, a l'any 1998, el suport al col.lectiu d'estudiantat amb discapacitat física, sensorial i psíquica. L'UJI ha rebut diferents premis i reconeixements al llarg dels anys pel seu treball realitzat amb persones amb discapacitats" ha dit Olga Carbó en la seua intervenció.

Odet Moliner García ha fet al.lusió a la necessitat de fer valdre "els drets recollits en la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat: educació inclusiva en tots els nivells, el dret a viure de forma independent i a treballar en igualtat de condicions en un mercat laboral i un entorn inclusiu i accessible. No hi ha categories d'estudiantat, tots i totes hem d'aprendre a conviure i treballar amb la diversitat. "

 

Vídeo de l'acte

Galeria fotogràfica

 

 

Informació proporcionada per: Unitat de Suport Educatiu