Com funciona un tàndem?

24/01/2024 | SLT
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Entra a la pàgina de l'IGLU Tàndem i podràs posar-te en contacte amb una o més persones interessades a practicar amb tu les llengües que vols aprendre.

En primer lloc, has d'anar a la pestanya "Dades d'usuari" i emplenar els camps del formulari de dades personals. En aquest mateix apartat has de triar la llengua o llengües que ofereixes i la llengua o llengües que demanes. Quan ho hages fet, guarda les dades. El sistema t'enviarà un missatge confirmant-te que t'has registrat a l'aplicació.

L'aplicació et mostrarà també automàticament els tàndems disponibles, és a dir, les persones que coincideixen amb la teua petició.  Quan trobes alguna persona que s'acomode a les teues necessitats i horaris i que vol parlar la llengua o llengües que ofereixes, pots escriure-li i quedar a través de missatges privats fent clic en el seu nom i començar l'activitat.

La teua petició té una validesa de tres mesos, passats els quals caldrà renovar-la. Si no ho fas, l'aplicació et donarà automàticament de baixa dels tàndems. Si no vols aparèixer com a disponible en la base dades has de prémer "Baixa" en la pestanya "Dades d'usuari".

Situacions que es poden donar en un tàndem

Tàndem per entendre

Si tens un nivell bàsic de comprensió oral però no parles suficientment la llengua que vols millorar, pots fer un intercanvi amb una altra persona durant el qual cadascú, d'entrada, només parla en la seua llengua.

Tàndem per entendre i parlar

Si vols parlar i perfeccionar una llengua, pots participar en un intercanvi amb els aprenents que tinguen els mateixos interessos. En aquest cas, cal distribuir equitativament el temps i alternar l’ús de les dues llengües.

Una vegada que et poses en contacte amb la teua parella lingüística, haureu de posar-vos d’acord si voleu fer un tàndem presencial o virtual i ja podeu començar l’activitat.

 

Informació proporcionada per: Servei de Llengües i Terminologia