Correu electrònic (Gmail-UJI)

Última modificació: 09/06/2016 | Font: SI

Després de diversos mesos de treball, la Universitat Jaume I està ja oferint desde de el  24 de febrer de 2011, de forma progressiva, la infraestructura de Google per allotjar el correu de tots els seus membres i un munt d'eines que permeten beneficiar-se de tots els avantatges que GMail ens ofereix.

Àlies, bustia compartida
Grups Google-UJI
Problemes amb el correu electrònic

Si tens problemes amb el correu electrònic, hauràs de fer un part CAU (Centre d'Atenció a Usuaris)

 
Consells a tenir en compte sobre seguretat del seu compte d'usuari

Possiblement haja sentit parlar dels cada vegada més nombrosos intents de robatori de claus d'accés bancàries a través del correu electrònic. Aquesta pràctica, coneguda com phishing, consisteix a fer-se passar per una entitat bancària i sol·licitar les dades d'accés al compte dels usuaris per a utilitzar-los amb fins delictius.

Recorda que:

 • Els bancs MAI sol·liciten les dades d'accés dels seus clients.
 • Els bancs SEMPRE contacten personalment amb els seus clients, en les pròpies sucursals
 • Quan SOSPITE del seu interlocutor, no li facilite cap dada personal i pose's en contacte directe amb la seua oficina bancària
 • Mai facilite els seus dades bancàries a través del correu electrònic.
 

 

Informació sobre SPAM
 • Creació d'àlies, bústia compartida i adreça de correu preferida

  Un àlies és una adreça de correu electrònic que reenvia els missatges que s'hi adrecen. La destinació d'aquests missatges depèn del tipus de àlies.

 • Grups en Google-UJI

  Un grup de Google-UJI és un grup que pertany a un usuari creat mitjançant el servei Grups-UJI. Aquest servei no només et permet administrar i arxivar la teua llista de distribució, sinó que també proporciona un mètode de veritable comunicació i col·laboració amb els membres del grup. A diferència d'altres serveis de llistes de distribució, Grups-UJI ofereix generosos límits d'emmagatzematge, pàgines personalitzables i opcions úniques d'administració.

 • Senzills passos per a evitar el phishing

  La tècnica de pesca d'informació (phishing) és un tipus de cada vegada més freqüent que pot conduir al robatori de dades personals com a números de targetes de crèdit o claus d'accés de bancs online.

 • Consells pràctics antivirus

  A més de mantindre el seu programa antivirus al dia, hi ha altres mesures que poden reduir considerablement el risc d'infecció. A continuació es descriuen senzills procediments que hauria de considerar com a línia base en la seua protecció.

 • Personal d'administració i serveis (PAS) - Personal docent i investigador (PDI)

  Si pertanyeu al col·lectiu del PAS o del PDI, haureu d'assegurar-vos que esteu donat d'ALTA en la base de dades institucional (Persona), després d'haver firmat el contracte en el Servei de Recursos Humans (RR.HH.). Per a això heu d'acudir al vostre departament o servei, on us ho indicaran. Si no hi apareixeu haureu de dirigir-vos al Servei de Recursos Humans.

 • Beques

  Els comptes de correu electrònicper a beques de FPI, MEC, Conselleria, tindran el mateix tracte que els usuaris PAS / PDI en plantilla de la Universitat Jaume I. Açò vol dir, que no és necessari la firma de l'avalador/a. Els comptes d'aquests usuaris. Es generaran a la màquina Núvol (igual que el PAS / PDI).

 • Beca de col·laboració

  Els nous usuaris que vinguen a la Universitat Jaume I amb una beca de col·laboració i vulguen un compte de correu electrònic, hauran d'omplir el formulari de sol·licitud de creació de compte. Aquestes sol·licituds hauran de ser obligatòriament avalades pel/per la directora/a del centre, Secretari/a del departament, o el/la responsable del servei..

 • Beca d'investigació

  Els nous usuaris que vinguen a la Universitat Jaume I amb unabeca d'investigació i vulguen un compte de correu electrònic hauran d'omplir elformulari de sol·licitud de creació de compte. Aquestes sol·licituds hauran de serobligatòriament avalades pel/per la directora/a del centre, el/la responsable del servei oel/la responsable del departament.

 • Estudiant/a de l'UJI

  Si pertanyeu al col·lectiu de estudiantats de la Universitat Jaume I de Castelló, no heu d'omplir cap sol·licitud d'obertura de compte als servidors corporatius. Al matricular-vos des de la pàgina web http://matricula.uji.es , junt amb la resta de documentació de la matrícula, es generarà també la configuració del compte de correu en el servidor anubis (usuari alu-mail).

 • Projecte Comunitat Europea

  Els nous usuaris que vinguen a la Universitat Jaume I amb unabeca CE (Proyecte Comunitat Europea) i vulguen un compte als servidors corporatius,hauran d'omplir el formulari de sol·licitud de creació de compte. Aquestes sol·licitudshauran de ser obligatòriament avalades pel/per la directora/a del centre, el/la responsabledel servei o el/la responsable del departament.

Informació proporcionada per: Servei d'Informàtica
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16