UJI

Estiraments «Treball saludable» en vídeo durant la quarentena

09/06/2020 | SE

La Universitat Jaume I aposta pel programa «Treball saludable»durant la quarentena am la possibilitat de fer un video cada dia de la setmana.

Dilluns - Exercicis de coll i trapezi

El coll i els trapezis són una de les parts que més sofreixen en el dia a dia en el nostre treball. Aquest vídeo intenta, per mitjà d’exercicis d'estiraments i de control postural, millorar les tensions que l’ordinador i les males postures ens poden provocar. 

Dimarts - Exercicis d'escàpules i mans

La zona de les escàpules sol ser una de les que més tensió acumula per la contracció dels muscles cap endavant. A més, com que passem hores i hores amb teclats d'ordinador, tauletes o mòbils, les mans s'engarroten al llarg del dia. Aquesta sessió ens pot ajudar a alleugerir eixes tensions.

Dimecres - Exercicis d'avantbraç i tríceps

 L’ús prolongat de l’ordinador o certes tasques repetitives amb les mans poden acurtar els avantbraços i provocar dolor, tendinitis, etc. Per això, és fonamental estirar-los. A més, estirar els tríceps ens pot ajudar a evitar dolors a la part superior de l’esquena.

Dijous - Exercicis zona dorsolumbar

Els problemes d'esquena són un mal comú que afecta el 85% de la població en algun moment de la seua vida. Amb la pràctica d'estiraments i una bona postura corporal es poden alleujar notablement aquests problemes.

Divendres - Exercicis de pectoral i bíceps

En el dia a dia podem trobar-nos amb problemes cervicals, dolor de muscles o tendinitis, conseqüència de postures incorrectes a la feina. Aquests problemes poden ser derivats d’un escurçament dels músculs pectorals i dels bíceps. Per tant, estirar-los és fonamental per a millorar la nostra salut-

Dissabte - Exercicis de malucs i glutis

Els malucs suporten gran part del nostre pes corporal (cap, columna i extremitats superiors), per la qual cosa una correcta mobilitat evitarà dolors en aquestes regions del nostre cos. D’altra banda, una correcta tonificació i estirament dels glutis ens poden ajudar a millorar problemes d’esquena derivats de l’atonia d’aquest grup muscular.

Diumenge - Exercicis de psoes ilíac, cames i quàdriceps

L'estirament de les extremitats inferiors és de vital importància per a la nostra salut. Un escurçament dels músculs de les cames pot derivar en problemes d'esquena, malucs, etc., i fer que la nostra salut i benestar es vegen molt perjudicats

Informació proporcionada per: Servei d'Esports