UJI

Dia Internacional pels drets de la dona.

Projecció del documental "Mujeres que corren" el dia 15 de març. A les 9.00 h i 11.00 h al pavelló poliesportiu UJI
Última modificació: 02/03/2018 | Font: SE

En 1977 l'Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) va proclamar el 8 de març com a Dia Internacional pels Drets de la Dona i la Paz Internacional.  Aquest dia commemora la lluita femenina per la seua participació en la societat en igualtat amb l'home.

El Servei d'Esports vol unir-se a la celebració d'aquest dia i segueix en el seu interés de potenciar la presència de la dona en l'àmbit esportiu, amb la difusió del documental "Mujeres que corren" promogut per la Fundación Trinidad Alfonso.

Així el dia 15 de març es faran dues projeccions del documental al pavelló poliesportiu UJI en horari de 9.00 h i de 11.00 h amb entrada lliure per a qualsevol persona interessada.

El documental està produït per La Caña Brothers, i protagonitzat per la periodista i escriptora Cristina Mitre, impulsora del moviment social de running femení que porta el mateix nom, Mujeres que corren.

Aquest és un documental que, gràcies al suport de la Fundació Trinidad Alfonso i EDP, descobreix l’origen de l’esport femení espanyol, des dels difícils començaments per a pioneres en el nostre país a la cada dia major presència de dones en l’esport de hui dia.

En el rodatge es descobreix que córrer és un dret que a les espanyoles ens ha costat molt conquistar. Des dels primers passos de l’atleta Margot Moles, la primera dona que va participar en uns jocs d’hivern l’any 1936, i Aurora Vila, qui va arribar a ostentar el rècord d’Espanya d’altura, longitud i javelina i de 50 m lliures en natació, fins a les camallades que les Dones que corren fan hui dia.

 

Informació proporcionada per: Servei d'Esports