panoramica UJI

El Congrés Internacional de Trail Running tanca el seu programa amb 22 ponents del màxim nivell

05/02/2018 | SE

El IV Congrés internacional de Trail Running, que se celebrarà a la Universitat Jaume I els dies 9 i 10 de maig de 2018, ja te el seu programa definit a falta de poc més de tres mesos per al seu començament. Finalment el programa comptarà amb la participació de 22 ponents del màxim nivell i inclourà diverses activitats com tallers, ponències i taules redones que permetran abordar les temàtiques més rellevants del món del running. El congrés se celebrarà a l’aula magna de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals.

L'organització del Congrés ha elaborat un programa que tractarà en una primera part que es celebrarà el dia 9 de maig temes com la hidratació, la biomecànica i economia de carrera, les rampes musculars associats a l'exercici i on destaquen ponents com Marty Hoffman, professor de Medicina Física i Rehabilitació en la Universitat de Califòrnia Davis, i cap de Medicina Física i Rehabilitació en el VA Northern Califòrnia Health Care System. A més a més, Hoffman és un dels investigadors amb més publicacions en l'àmbit del trail amb més de 150 articles i capítols científics, en la seua majoria relacionats amb la fisiologia de l'exercici aplicada amb enfocament en la locomoció humana, el rendiment humà i la hidratació adequada durant l'exercici perllongat.

Durant la jornada del 10 de maig, cal destacar una doble vessant, que tindrà lloc de manera paral·lela, la vessant mèdica on es parlarà de la funció cardíaca, símptomes gastrointestinals associats a l'exercici, ampolles i problemes dermatològics als peus, etc i una vessant més aplicada a l'entrenament, que serà eminentment pràctica i que parlarà, entre altres temes, de la planificació de les càrregues d'entrenament per a millorar l'economia de carrera, noves estratègies en l'entrenament o l'avaluació del rendiment dels corredors de muntanya. En aquesta segona i última jornada destaca la participació de Daniel Brotons, doctor en Medicina i Especialista en Medicina de l'Esport per la Universitat de Barcelona, màster en traumatologia de l'Esport per la UB i president de la Societat Catalana de Medicina de l'Esport (2006-2011). Per les seues mans han passat corredors del nivell de Kilian Jornet o Emma Roca.

Les inscripcions al congrés ja estan obertes a través de la web www.congresoultratrail.com. Cal destacar que les inscripcions realitzades abans del 15 de març gaudiran d'un descompte, ja que a partir d'aquesta data les tarifes d'inscripció s'incrementaran.

Informació proporcionada per: Servei d'Esports
Informació i consultes: Bústia UJI | Centre de seguretat i privacitat
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16