Anna M. Vernia defensa els beneficis de la música per a l'Alzheimer i reivindica un major suport a la investigació La directora del grup Q-HEART va participar en el Facebook Live retransmès pel periòdic Mediterráneo i disponible online

05/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La investigadora Anna Mercedes Vernia, coordinadora del grup d'investigació Quality of life and sustainable development from music and the arts (Q-HEART) va protagonitzar el 2 d'abril de 2019 una entrevista en directe a través del cicle de Facebook Live organitzat per la Universitat Jaume I i el periòdic Mediterráneo. En resposta a les preguntes de la periodista Noelia Martínez i dels usuaris connectats en directe a través de la xarxa social, la investigadora va defensar els beneficis de la música per al tractament de l'Alzheimer i les malalties neurodegeneratives i va reclamar un major suport per a aquestes investigacions. L'entrevista es pot veure completa a través del canal de Youtube de l'UJI.

El grup d'investigació Q-HEART, del Departament d'Educació i Didàctiques Especifiques, centra la seua activitat en àmbits com ara la inclusió social i educativa des de les arts i la cultura i el valor de la música i la paraula per a la millora de la qualitat de vida, entre altres. Entre els projectes que ha realitzat vinculats a l'Alzheimer es troba un estudi realitzat en col·laboració amb la Residencia Azahar del Mediterráneo on es demostra una millora objectiva i observable en els participants pel que respecta a satisfacció en les relacions socials, la satisfacció amb la vida, en l'activitat i oci i en el nivell d'activitat.

La participació d'Anna Mercedes Vernia en el cicle de Facebook Live s'emmarca en el projecte «Comunicació per al desenvolupament de la investigació i innovació responsables: una experiència aplicada en investigació contra l'Alzheimer», dut a terme amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Tota la informació sobre el projecte està accessible en la web «Alzheimer conCiencia». El projecte està desenvolupat per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, en col·laboració amb el Grup d'Ètica Pràctica i Democràcia, amb el suport del Vicerectorat d'Investigació o Transferència.

Vídeo de l'entrevista: https://www.youtube.com/watch?v=kWJqMDYFo_A&feature=youtu.be

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions