Mesa de debat: Diàleg i participació en la investigació de l'Alzheimer

05/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Programa

Diferents col·lectius vinculats a l'Alzheimer i les malalties neurodegeneratives, inclosos els grups d'investigació de la Universitat Jaume I que estan treballant en aquest àmbit des de diferents àrees de coneixement, participaran en el debat que se celebrarà el dijous 11 d'abril de 2019, a les 18.00 hores, al Menador espai Cultural de la Universitat Jaume I. La taula de debat «Diàleg i participació en la investigació de l'Alzheimer. Propostes per a acostar la ciència a la societat» inclourà la presentació de les conclusions inicials del projecte «Alzheimer conCiencia» a través del qual s'estan impulsant accions de participació i diàleg entre grups d'investigació i societat.

La taula redona comptarà amb la participació de les investigadores Ana Sánchez, de la Unitat Predepartamental de Medicina; Anna Mercedes Vernia, del Departament d'Educació i Didàctiques Especifiques; Emilio Marmaneu, president de l'associació AFA Castelló de Familiars de malalts d'Alzheimer; Lluís Martínez, coordinador del projecte Cultura Científica i Ciència Ciutadana, del Vicerectorat d'Investigació i Transferència de l'UJI, i Domingo García Marzá, catedràtic d'Ètica i director del projecte sobre comunicació, investigació responsable i Alzheimer. La taula estarà moderada per Francisco Fernández Beltrán, director del Servei de Comunicació i Publicacions de l'UJI.

El projecte «Alzhéimer conCiencia» cerca afavorir el diàleg al voltant de la investigació sobre les malalties neurodegeneratives a través d'accions de comunicació i participació amb diferents col·lectius afectats per aquesta malaltia. Per a això, s'ha realitzat un Mapa virtual de l'Alzheimer a la província de Castelló que inclou informació web i xarxes socials de col·lectius vinculats a les malalties neurodegeneratives. El mapa, obert a noves aportacions i realitzat de forma col·laborativa, està dividit en els àmbits de ciència, societat, empresa, administratiu i professional. A més, dins del projecte s'han realitzat reunions entre els diferents grups de l'UJI que treballen temes vinculats a l'Alzheimer, grups de discussió en els quals han participat diferents col·lectius i entrevistes a través de Twitter i Facebook a investigadores. Les accions de participació s'han complementat amb una enquesta online que pot contestar-se fins al 14 d'abril.

La jornada s'emmarca en el projecte de «Comunicació per al desenvolupament de la investigació i innovació responsables: una experiència aplicada en biotecnologia contra l'Alzheimer», dirigit pel catedràtic Domingo García Marzá, finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitat i desenvolupat per la Unitat de Cultura i de la Innovació del Servei de Comunicació i Publicacions de l'UJI i el grup d'Ètica Pràctica i Democràcia de la Universitat Jaume I, amb el suport del Vicerectorat d'Investigació i Transferència.

Més informació: https://www.uji.es/serveis/scp/ucc/projectes/rri_2018/alzheimer-conciencia/

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions