«Alzheimer conCiencia»

13/09/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 

«Alzheimer conCiencia» aglutina les accions realitzades en el marc del projecte Comunicació per al desenvolupament de la investigació i innovació responsables: una experiència aplicada en biotecnologia contra l'Alzheimer té com a objectiu afavorir accions de diàleg i participació al voltant de les investigacions vinculades al camp de l'Alzheimer i les malalties neurodegeneratives que es desenvolupen a la Universitat Jaume I. 

El projecte finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats està desenvolupat per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, en col·laboració amb el Grup d’Ètica Pràctica i Democràcia, amb el suport del Vicerectorat d’Investigació o Transferència.

Recurs d'imatge dialeg-alzheimer-rri index

Diàleg per a la investigació en Alzhéimer

El projecte «Alzheimer conCiencia» ha impulsat el diàleg entre diversos col·lectius i els grups d’investigació a través d’enquestes, entrevistes online, taules de debat i grups de discussió.

Recurs d'imatge publicacio-rri-alzheimer index

Una publicació en obert recull les accions i resultats del projecte «Alzheimer conCiencia»

Les principals accions realitzades en el marc del projecte «Alzheimer conCiencia», així com els resultats aconseguits, es recullen en la publicació gratuïta i en obert «Alzhéimer y diálogo, una experiencia para la Investigación e Innovación Responsables».

Recurs d'imatge mapa-alzheimer index

Mapa virtual d'Alzheimer a la província de Castelló

El Mapa virtual de l'Alzheimer en la província de Castelló és un mapa viu i col·laboratiu en el qual estan representats diferents col·lectius vinculats a l’Alzheimer i les malalties neurodegeneratives a la província.

Recurs d'imatge debat-alzheimer index

Comunitat investigadora i associacions d'Alzheimer destaquen l'interès de consolidar vies de diàleg

La jornada s'emmarca en el projecte per a una investigació responsable desenvolupat per l'UJI amb suport de la FECYT.

Mesa de debat: Diàleg i participació en la investigació de l'Alzheimer

L'UJI impulsa el diàleg sobre la investigació de l'Alzheimer amb una taula de debat en el Menador el dijous 11 d'abril, a les 18h.

Recurs d'imatge facebooklive-anna-vernia index

Anna M. Vernia defensa els beneficis de la música per a l'Alzheimer i reivindica un major suport a la investigació

La directora del grup Q-HEART va participar en el Facebook Live retransmès pel periòdic Mediterráneo i disponible online

Recurs d'imatge facebooklive-ana-sanchez index

Ana Sánchez protagonitza el Facebook Live d'UJI i «Mediterráneo» sobre neurobiotecnologia i Alzheimer

El Facebook Live va abordar en directe la investigació sobre Alzheimer i malalties neurodegeneratives de la mà de la investigadora Ana Sánchez, de la Unitat Predepartamental de Medicina de l'UJI.

Recurs d'imatge informe-focus index

Els col·lectius vinculats a l'Alzheimer demanden més participació en la investigació

Prop d'una vintena de persones de diferents àmbits han participat en dos grups de discussió en els quals s'ha debatut sobre les prioritats i interessos respecte a la investigació sobre Alzheimer.

Recurs d'imatge enquesta-alzheimer index

Enquesta participativa sobre la investigació de l'alzheimer i les malalties neurodegeneratives

L'enquesta en línia "Alzheimer conCiencia" busca facilitar la participació i recaptar les opinions de la societat sobre a la investigació de les malalties neurodegeneratives.

Alzheimer conCiencia grups-recerca index

Investigació a l'UJI sobre Alzheimer i malalties neurodegeneratives: grups i projectes

La Universitat Jaume I compta amb diversos grups d'investigació que han desenvolupat o realitzen en l'actualitat projectes vinculats d'alguna manera amb l'Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives.

Recurs d'imatge reunio-informativa-alzheimer index

L’UJI engega el projecte «Alzheimer conCiencia» amb una reunió informativa amb grups de recerca

Una desena d’investigadors i investigadores varen participar en la primera reunió informativa del projecte realitzada el 14 de desembre de 2018 a la sala de premsa de l’edifici de Rectorat.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions