L'Aula Magna de la Universitat de València, al Centre Cultural La Nau, va acollir el dijous 23 de gener la presentació del llibre EL HABLA DE LA PUEBLA DE ARENOSO, de José Enrique Gargallo, catedràtic de la Universitat de Barcelona, en el marc d’un debat sobre el futur dels parlars castellanoaragonesos i castellanomurcians del País Valencià.
Després d’una presentació més estricta del llibre per part de la professora Claudia Elena Menéndez Fernández de la Universitat d’Oviedo, que intervingué de manera telemàtica, l’autor oferí una mirada sobre el propi llibre. A continuació, Begoña Gómez i Vicent Garcia Perales reflexionaren sobre el futur dels esmentats parlars castellans alhora que aportaren alguna pinzellada sobre el llibre presentat. Finalment, Emili Casanova, com a mestre de cerimònies de l’acte, el clogué amb una intervenció global sobre el llibre, així com sobre les relacions i confluències entre el castellà del país i el valencià.
La Puebla de Arenoso, lloc de naixement de l'autor ofereix una manera de parlar, de viure i de ser que pertanyen bàsicament al passat, però que aquesta monografia, editada per la Universitat Jaume I amb coedició amb la Diputació de Castelló, dins la col·lecció Biblioteca de les Aules. Minor, aspira a preservar en forma escrita. Segueix en això els cànons de la dialectologia tradicional, mitjançant la descripció de trets de fonètica, morfosintaxi, lèxic, a més de facetes de la cultura material i de la vida de fa molt de temps. Retrata, doncs, aquesta varietat castellano-aragonesa de l'interior valencià i el seu modus vivendi d’antany.